Wat kan ik met mijn profiel?

Je hebt je profiel gekozen. Maar wat kun je ermee na de middelbare school? Check welke opleiding op het hbo of wo bij jouw profiel past!

Van profiel naar studie

In de online tool Van profiel naar studie zie je per studierichting met welk profiel je welke studie kunt volgen. Ook zie je of je nog aanvullende vakken nodig hebt. Je kunt dit overzicht online bekijken, maar je kunt het ook opslaan als PDF en uitprinten. Wil je alle studierichtingen in één overzicht? Maak in de tool dan wel eerst een selectie. Kies vervolgens onderaan voor 'Opslaan als PDF' en dan voor 'Download alle studierichtingen'. Je kunt een overzicht voor alle studierichtingen van het hbo (de hogescholen), een overzicht van alle studierichtingen voor het wo (de universiteiten) en een overzicht van alle associate degrees (tussen mbo en hbo in) maken.

Opleidingenvergelijker

De opleidingenvergelijker geeft een overzicht van alle hbo- en wo-opleidingen. Hier kun je aangeven welk profiel je gekozen hebt. Je krijgt dan een overzicht van opleidingen die bij je profiel passen. Je kunt daarnaast nog meer filters kiezen, bijvoorbeeld het studieniveau, de studierichting of de stad. Opleidingen die je interessant vindt, kun je bewaren en met elkaar vergelijken. Zo zie je overzichtelijk naast elkaar wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen de opleidingen.