Wat als ik nog twijfel?

Je hebt je goed georiënteerd, je hebt open dagen bezocht en met je familie, vrienden en studiegenoten gepraat. Maar toch blijf je twijfelen. Dit is wat je nog kunt doen.

Praat met je studieadviseur

Je studieadviseur kan je helpen bij het kiezen van een master. Heb je het idee dat je naar een andere hogeschool of universiteit wil? Neem dan ook eens contact met hen op om te vragen of je een gesprek zou kunnen hebben. Zij kunnen je meer vertellen over de onderwijsinstelling en de master. Je kunt ook kiezen voor een studiekeuzetraject bij een particuliere studiekeuzeadviseur. Hier zijn meestal wel kosten aan verbonden.

Overweeg eens een tussenjaar

Als je het echt niet weet, zou je ook een tussenjaar kunnen overwegen. Zo’n ‘gap year’ of 'breekjaar' kun je gebruiken om je verder te ontwikkelen. Dat doe je bijvoorbeeld door te gaan reizen, vrijwilligerswerk (in het buitenland) te gaan doen, werkervaring op te doen, een nieuwe taal te leren of een studiekeuzeprogramma te volgen. Sommige studenten kiezen hiervoor na hun middelbare school. Maar dit kan natuurlijk ook na je bachelor. Lees meer over de invulling van een tussenjaar bij het TussenjaarKenniscentrum.

De website WilWeg.nl geeft informatie voor scholieren en studenten die erover denken om een periode naar het buitenland te gaan, bijvoorbeeld voor een tussenjaar. De WilWegWijzer is een online test die je laat zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om voor een periode naar het buitenland te gaan. Nadat je de WilWegWijzer hebt ingevuld, verschijnt er een dashboard op het scherm met alle benodigde informatie om jouw “droom” buitenlandervaring te verwezenlijken.

Lees meer

Master in het buitenland

Je kunt na je bachelor ook kiezen voor een master in het buitenland.

Lees hoe je het volgen van een master in het buitenland aanpakt

Master volgen met een ondersteuningsbehoefte

Wil je een master volgen en heb je een ondersteuningsbehoefte? Dat kan!

Lees meer over het volgen van een master met een ondersteuningsbehoefte

Collegegeld en studiefinanciering voor masters

Wat kost het volgen van een master? En heb je nog recht op studiefinanciering?

Lees meer over de geldzaken rond het volgen van een master