Wat isUniversity College

University College is brede, kleinschalige en intensieve bacheloropleiding aan de universiteit. De opleiding wordt ook wel Liberal Arts and Sciences genoemd. Je kiest niet één studierichting, maar je kunt vakken uit veel verschillende richtingen en vakgebieden volgen. Zo word je heel breed opgeleid. Uiteindelijk kies je wel een hoofdrichting. Per semester volg je vaak meer vakken dan bij andere bacheloropleidingen. Daarom wordt het een intensieve opleiding genoemd.

Bij veel University Colleges woon je op een campus. Dit is een terrein van de universiteit waar je les krijgt, maar waar ook woningen staan en waar je allemaal andere voorzieningen hebt, zoals winkels, een kantine, een kroeg en sportclubs. Het is dus eigenlijk een soort dorp, waar je met je medestudenten woont.

Doordat een University College een kleinschalig intensieve opleiding is, mag de onderwijsinstelling meer collegegeld vragen. Ook is er een selectieprocedure. Je wordt dus niet zomaar toegelaten tot de opleiding. Het aanmelden gaat ook anders dan bij andere opleidingen. Controleer daarom altijd bij de onderwijsinstelling wat de aanmeldprocedure en de aanmelddeadline is.

Lees meer over kleinschalig intensief onderwijs.