Wat isKleinschalig intensief onderwijs

Kleinschalig intensief onderwijs is een opleidingsvorm. Zoals de naam al zegt, zijn deze opleidingen kleinschaliger en intensiever dan andere opleidingen. Ook worden er vaak extra-curriculaire activiteiten aangeboden. Dit zijn activiteiten buiten de opleiding, die wel bijdragen aan je ontwikkeling. Een voorbeeld van kleinschalig en intensieve opleidingen zijn de university colleges. Je herkent de opleidingen op Studiekeuze123.nl aan het bijzonder kenmerk 'kleinschalig intensief'.

Door het kenmerk 'kleinschalig en intensief' mag de opleidingen studenten selecteren. Voor opleidingen met een selectieprocedure moet je je vaak eerder aanmelden dan voor andere opleidingen. Controleer daarom altijd bij de opleiding wat de aanmelddeadline is. Kleinschalig intensieve opleidingen mogen ook meer collegegeld vragen. Dit mag maximaal vijf keer de hoogte van het wettelijk collegegeld zijn.

Als een opleiding het kenmerk 'kleinschalig en intensief' wil krijgen, moet de onderwijsinstelling een aanvraag doen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het wordt dus niet zomaar toegekend.

Lees meer over kleinschalig en intensief onderwijs