Release september 2021

Vanaf 29 september 2021 is release 21.7 van de Studiekeuzedatabase beschikbaar. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 6 september 2021. De nieuwe gegevens zijn voor studiekiezers beschikbaar via Studiekeuze123.nl. Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens via de REST-API (ODATA). De opleidingsinformatie afkomstig van instellingen die wordt aangeleverd via HOVI, wordt daarin dagelijks ververst. Lees meer over het gebruiken van de Studiekeuzedatabase.

Per 1 september zijn de bijsluiters van Studie in Cijfers op Studiekeuze123 gepubliceerd. De wijzigingen in deze release zijn ook doorgevoerd voor Studie in Cijfers op Studiekeuze123.nl. De eventueel gewijzigde plaatjes zijn voor instellingen beschikbaar via het Dashboard.

Wijzigingen en correcties

 • De CROHO-wijzigingen tot 6 september 2021 zijn doorgevoerd;
 • De toelatingseisen uit de bron RATHO zijn aangepast voor de nieuwe en gewijzigde opleidingen. Deze gegevens hebben betrekking op de opleidingen in collegejaar 2022-2023;
 • De URL’s naar accreditatiebesluiten en -rapporten, afkomstig van de NVAO, zijn ververst.
 • De wettelijke toelatingseisen zijn bijgewerkt aan de hand van de nieuwste versie van RATHO die in september is ingegaan;
 • De opleidingen met een numerus fixus zijn ververst met de gegevens voor studiejaar 2022-2023 met de tot op heden ontvangen informatie van Studielink;
 • University College Roosevelt heeft een eigen CROHO-code (54000) gekregen. Hierdoor kan zij afzonderlijk van het reguliere Liberal Arts and Sciences programma van de Universiteit Utrecht in Studie in Cijfers worden opgenomen;
 • Het adres van Team Academy is aangepast.

Aanpassing Studiekeuzedatabase op 2 november

Tijdens de volgende release op 2 november worden enkele velden en tabellen toegevoegd aan de Studiekeuzedatabase. In de bijlage staan al deze velden en tabellen. Het gaat om de volgende aanpassingen:

 • Een nieuw veld, genaamd ‘CrohoNaamEngels’ wordt toegevoegd. In dit veld wordt alleen de Engelse naam van een opleiding opgenomen wanneer deze in CROHO geregistreerd staat. Dit heeft de voorkeur van de onderwijsinstellingen. Op dit moment komt de Engelse naam in HOVI uit het veld ‘NaamOpleidingEngels’ van de Studiekeuzedatabase. In dit veld staan naast de Engelse naam uit CROHO ook de door Studiekeuze123 aangevulde Engelse namen, wanneer deze ontbreekt in CROHO. Vandaar dat het veld ‘CrohoNaamEngels’ wordt toegevoegd aan de Studiekeuzedatabase.
 • Adresinformatie wordt uit HOVI overgenomen. De (bezoek)adresinformatie van onderwijsinstellingen in de tabel Vestigingen wordt met ingang van 2 november gevuld met gegevens uit HOVI. Tot op heden werden de adressen handmatig bijgehouden door Studiekeuze123. Tevens wordt een nieuwe tabel Locaties aan de Studiekeuzedatabase toegevoegd met informatie over de verschillende typen locaties (lesplaats of externe locatie) uit HOVI.
 • Informatie over welke CROHO-opleiding(en) toegang geven tot een bepaalde masteropleiding wordt uit HOVI overgenomen. Dit zijn zogeheten studieroutes. Informatie over eventuele aanvullende eisen wordt ook opgenomen.
 • Informatie over beroepen die je na een opleiding kan uitvoeren wordt ook overgenomen uit HOVI.

Wijzigen (adres)gegevens onderwijsinstellingen in HOVI

Wijzigingen wat betreft adres, telefoonnummer en website kunnen onderwijsinstellingen in HOVI aanpassen. Met ingang van de release van 2 november zijn de gewijzigde gegevens de volgende dag beschikbaar in de Studiekeuzedatabase.

Het is voor Studiekeuze123 daarom vanaf heden niet meer nodig een deadline te hanteren voor te wijzigen gegevens.

Bekijk welke bronnen Studiekeuze123 gebruikt