Studiekeuzetesten

Blog 4 sep., 2020

leestijd 1 min · 8916 keer gelezen

Het maken van een studiekeuze kan lastig zijn. Je bent op zoek naar een hbo-opleiding of universitaire studie, maar er is zoveel keuze! Waar moet je beginnen? We helpen je graag op weg met deze studiekeuzetesten!

Interessetest

De Interessetest helpt jou te ontdekken welke beroepssectoren en activiteiten bij je passen. Je geeft voor verschillende werkzaamheden aan hoe interessant ze jou lijken. In ongeveer 15 minuten krijg je inzicht in jouw favoriete beroepssectoren (bijvoorbeeld 'Medisch welzijn' of 'Sport') en beroepsactiviteiten (bijvoorbeeld 'Organiseren' of 'Bedenken'). De uitgebreide rapportage bevat een overzicht van jouw scores. Daarnaast worden je favoriete beroepssectoren en activiteiten gecombineerd en krijg je specifieke voorbeelden van studies die passen bij jouw combinaties. Voor deze studiekeuzetest wordt een vergoeding gevraagd van €5,68. Doe de Interessetest.

Persoonlijkheidsmeter

Een andere studiekeuzetest die je kunt maken is de Persoonlijkheidsmeter. Deze test helpt je om inzicht te krijgen in je persoonlijkheidskenmerken en de beroepen die hier het beste bij aansluiten. Hiermee kun je gemakkelijker een studiekeuze maken. Deze studiekeuzetest is gratis. Het duurt ongeveer 10 minuten om hem in te vullen. Doe de Persoonlijkheidsmeter.

Categorieën
Delen via: