MijnStudiekeuze

Volg een stappenplan in jouw persoonlijke account. In MijnStudiekeuze zie je waar je bent in je studiekeuze en bewaar je opleidingen, open dagen en studiesteden die je interessant vindt. Het stappenplan is handig voor iedereen die een hbo- of wo-bachelor gaat kiezen.

Maak nu een account aan

Ontdek, vergelijk en kies

In de eerste fase staat het ontdekken van jezelf centraal (Wie ben ik? Wat kan ik? Waar liggen mijn interesses?). Je kunt hier inzicht in krijgen door bijvoorbeeld studiekeuzetesten te maken en gesprekken met je ouders te voeren. Wanneer je actie hebt uitgevoerd, kun je hem afvinken. Zo ga je stapsgewijs naar de volgende fase. Dat is vergelijken. Deze fase gaat over het maken van keuzes tussen verschillende studierichtingen en opleidingen. Je vergelijkt informatie over verschillende opleidingen met elkaar, bijvoorbeeld de informatie op Studiekeuze123.nl of het deelnemen aan (online) studiekeuzevoorlichtingsactiviteiten, zoals open dagen. Uiteindelijk kom je uit bij de laatste fase, het daadwerkelijk kiezen van een opleiding.

Voordelen van MijnStudiekeuze

  • Een stappenplan om een goede studiekeuze te maken.
  • Stapsgewijs door de informatie en tools op de website op een voor jou handig moment.
  • Zien waar jij bent in jouw studiekeuze.
  • Jouw voortgang delen met je ouders, mentor of decaan.
  • Opleidingen en open dagen bewaren en verder gaan waar je gebleven bent.

Totstandkoming van MijnStudiekeuze

Voor het ontwikkelen van deze tool hebben scholieren, mentoren en decanen hun inzichten gedeeld. Hierdoor hebben we een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool kunnen maken. Studiekiezers met verschillende achtergronden en voorkeuren kunnen hem gebruiken. Het gebruik van MijnStudiekeuze is gratis.