Wat is een widget?

De widget is eigenlijk een simpelere versie van de open dagen kalender of opleidingenzoeker en kan als een i-frame worden getoond op een andere website. Vooraf kan worden aangegeven of filters (bijv. stad, instelling) al ingesteld zijn of niet. Ook kan de ideale afmeting worden aangegeven, waardoor de widget mooi past op uw website. Bezoekers van uw website kunnen vervolgens in de Open dagen-widget zoeken naar open dagen en in de Opleidingen-widget zoeken naar opleidingen. Door op een open dag te klikken, gaan zij naar de Open dagen kalender op Studiekeuze123.nl waar alle informatie over deze open dag te vinden is. Vanuit de Opleidingen-widget wordt doorgelinkt naar de opleidingenzoeker op Studiekeuze123.nl. De widget wordt automatisch ook goed getoond op mobiel en tablet.

Gebruik widget

In het aanvraagformulier vult u uw gegevens in en de url van de website waarop u de widget gaat plaatsen. Vervolgens kunt u aangegeven welke afmeting de widget moet krijgen (in pixels). De beheerder van uw website kan u hier vast bij helpen om dit te bepalen. Tot slot kunt u bepalen of filters al vooraf ingesteld moeten zijn (bijv. vooropleiding, niveau of studierichting) op het moment dat de widget geopend wordt. De bezoeker van uw website kan deze filters altijd weer wijzigen. U ziet vervolgens direct een voorbeeld van hoe uw widget eruit ziet.

Aan het gebruik van de widget zijn enkele leveringsvoorwaarden verbonden. Hiermee voorkomen we dat de widget voor commerciële doeleinden wordt ingezet. Na het accepteren van de leveringsvoorwaarden, kunt u de aanvraag versturen. Hierna ontvangt u een code die u op uw website moet plaatsen. Hiermee is de widget te zien op uw eigen website!

Gratis en altijd actueel

De widget is gratis door u te gebruiken en direct gekoppeld met de Studiekeuzedatabase van Studiekeuze123. Hierdoor wordt de informatie continu ververst en bevat de widget dus altijd de meest actuele informatie over de open dagen en opleidingen.

Widgets voor op uw website

Leveringsvoorwaarden widgets open dagen en opleidingen

De voorwaarden voor het gebruik van de opleidingen-widget en open dagen-widget zijn vastgelegd in de Algemene leveringsvoorwaarden widgets van Landelijk Centrum Studiekeuze waar de website Studiekeuze123.nl onderdeel van uit maakt.

De leveringsvoorwaarden van de NSE en Studiekeuzedatabase vind je op Lcsk.nl/over-ons/leveringsvoorwaarden.