Release september 2020

Vanaf 29 september 2020 is release 20.7 van de Studiekeuzedatabase beschikbaar. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 7 september 2020.

De nieuwe gegevens zijn voor studiekiezers beschikbaar via Studiekeuze123.nl. Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens via de REST-API (ODATA). De opleidingsinformatie afkomstig van instellingen die wordt aangeleverd via HOVI, wordt daarin dagelijks ververst. Lees meer over het gebruiken van de Studiekeuzedatabase.

De wijzigingen in deze release zijn ook doorgevoerd voor Studie in Cijfers op Studiekeuze123.nl. De eventueel gewijzigde plaatjes zijn voor instellingen beschikbaar via het Dashboard.

Wijzigingen en correcties

  • De CROHO-wijzigingen tot 7 september 2020 zijn doorgevoerd;
  • De accreditatiegegevens afkomstig van de NVAO zijn ververst;
  • De toelatingseisen uit de bron RATHO zijn aangepast voor de nieuwe en gewijzigde opleidingen (peildatum 1 september 2020). Deze gegevens hebben betrekking op de toelatingseisen voor de opleidingen in collegejaar 2021-2022;
  • De gegevens over het personeel aan hbo- en wo-instellingen in de tabel is 'Instellingen' zijn ververst;
  • De opleidingen met een numerus fixus zijn ververst met de gegevens voor het studiejaar 2021-2022. Deze gegevens worden wekelijks bijgewerkt tot 1 december. Vanaf die datum is de lijst definitief;
  • De naam van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten is gewijzigd naar ArtEZ University of the Arts;
  • De adresgegevens van Team Academy in Amsterdam zijn aangepast.

Opschonen velden Studiekeuzedatabase

De Studiekeuzedatabase bevat op dit moment een aantal velden dat niet meer actueel is of geen informatie bevat. Het gaat met name om tabellen en velden met informatie uit Hodex en het Studiekeuze Webformulier. De velden worden eind dit jaar verwijderd uit de Studiekeuzedatabase. Dit gebeurt in twee stappen:

  • 3 november: velden met informatie uit Hodex en het Studiekeuze Webformulier worden verwijderd.
  • 9 december: tabellen en velden zonder of met verouderde informatie worden verwijderd.

Meer informatie over de exacte wijzigingen volgt binnenkort. Mocht u al vragen hebben of meer informatie willen dan kunt u mailen naar info@studiekeuze123.nl.

Bekijk welke bronnen Studiekeuze123 gebruikt