Release oktober 2019

Vanaf 23 oktober 2019 is release 19.8 van de Studiekeuzedatabase beschikbaar. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 7 oktober 2019.

De nieuwe gegevens zijn voor studiekiezers beschikbaar via Studiekeuze123.nl en doorgevoerd in Studie in Cijfers. Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens via de REST-API (ODATA). De opleidingsinformatie afkomstig van instellingen die wordt aangeleverd via HODEX of het Studiekeuze Webformulier, wordt daarin dagelijks ververst. Lees meer over het gebruiken van de Studiekeuzedatabase.

Wijzigingen en correcties

  • De CROHO-wijzigingen tot 7 oktober 2019 zijn doorgevoerd;
  • De bron 'Nationale Studenten Enquête (NSE)' is ververst voor de universitaire en niet-bekostigde hbo-opleidingen. Voor bekostigde hbo-opleidingen blijven de gegevens uit de NSE 2018 staan. Gegevens uit de NSE 2017 zijn verwijderd;
  • De gegevens over het personeel in de tabel 'Instellingen' zijn ververst;
  • Het wettelijk collegegeld voor het studiejaar 2020-2021 is toegevoegd.

De wijzigingen in deze release zijn ook doorgevoerd voor Studie in Cijfers op Studiekeuze123.nl. De eventueel gewijzigde plaatjes zijn voor instellingen beschikbaar via het Dashboard. De onderwijsinstellingen worden momenteel in de gelegenheid gesteld om de toelichtingen bij de gewijzigde plaatjes aan te passen aan de nieuwe situatie. De geactualiseerde afbeeldingen worden op woensdag 30 oktober gepubliceerd op Studiekeuze123.nl.

Bekijk welke bronnen Studiekeuze123 gebruikt