Release februari 2019

Vanaf 13 februari 2019 is release 19.1 van de Studiekeuzedatabase beschikbaar. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 21 januari 2019.

De nieuwe gegevens zijn voor studiekiezers beschikbaar via Studiekeuze123.nl en doorgevoerd in Studie in Cijfers. Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens via de REST-API (ODATA). De opleidingsinformatie afkomstig van instellingen die wordt aangeleverd via HODEX of het Studiekeuze Webformulier, wordt daarin dagelijks ververst. Lees meer over het gebruiken van de Studiekeuzedatabase.

Wijzigingen en correcties

  • De CROHO-wijzigingen tot 21 januari 2019 zijn doorgevoerd;
  • De gemeentelijke indeling die geldt per 1 januari 2019 is verwerkt;
  • De hoogte van het wettelijk collegegeld voor het studiejaar 2019-2020 is verwerkt voor nieuwe en gewijzigde opleidingen waarvoor het wettelijk collegegeld van toepassing is;
  • De wettelijke toelatingseisen zoals vastgelegd in RATHO (versie 1-1-2019) zijn verwerkt. Ook voor nieuwe en gewijzigde opleidingen zijn de toelatingseisen uit de bron RATHO aangepast;
  • Voor Windesheim is de vestiging Lelystad verwijderd;
  • Bij Zuyd Hogeschool Sittard is het telefoonnummer aangepast;
  • Voor een aantal instellingen is een naamwijziging doorgevoerd:
  1. Stichting Global School (voorheen Hogeschool NIFA)
  2. Business School Notenboom (voorheen Hogeschool Notenboom)
  3. Hogeschool Scheidegger (voorheen Hogeschool NHA)

De wijzigingen in deze release zijn ook doorgevoerd voor Studie in Cijfers op Studiekeuze123.nl. De eventueel gewijzigde plaatjes zijn voor instellingen beschikbaar via het Dashboard.

Bekijk welke bronnen Studiekeuze123 gebruikt