Release december 2020

Vanaf 8 december 2020 is release 20.9 van de Studiekeuzedatabase beschikbaar. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 23 november 2020.

De nieuwe gegevens zijn voor studiekiezers beschikbaar via Studiekeuze123.nl. Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens via de REST-API (ODATA). De opleidingsinformatie afkomstig van instellingen die wordt aangeleverd via HOVI, wordt daarin dagelijks ververst. Lees meer over het gebruiken van de Studiekeuzedatabase.

De wijzigingen in deze release zijn ook doorgevoerd voor Studie in Cijfers op Studiekeuze123.nl. De eventueel gewijzigde plaatjes zijn voor instellingen beschikbaar via het Dashboard.

Wijzigingen en correcties

  • De CROHO-wijzigingen tot 23 november 2020 zijn doorgevoerd;
  • De accreditatiegegevens afkomstig van de NVAO zijn ververst;
  • De toelatingseisen uit de bron RATHO zijn aangepast voor de nieuwe en gewijzigde opleidingen. Deze gegevens hebben betrekking op de opleidingen in collegejaar 2021-2022;
  • De opleidingen met een numerus fixus zijn ververst met de gegevens voor het studiejaar 2021-2022. Deze gegevens zijn bijgewerkt tot 1 december 2020 en vanaf die datum definitief.
  • De Engelse opleidingsnaam van verschillende opleidingen is aangepast. Het gaat om opleidingen waarvoor geen Engelse opleidingsnaam is opgenomen in CROHO. Voor de Engelse vertaling van de opleidingsnaam is gekeken naar Engelse opleidingsnamen van vergelijkbare opleidingen met dezelfde CROHO-code.
  • De studiebeschrijving van de studie ‘Finance, Tax and Advice’ is aangepast.
  • Liberal Arts and Sciences van University College Utrecht is als aparte opleiding toegevoegd aan de Studiekeuzedatabase. Voorheen viel deze opleiding onder de bachelor Liberal Arts and Sciences van Universiteit Utrecht. De opleidingen verschillen op meerdere punten van elkaar, zoals collegegeld en studieverloop. Door de splitsing is het mogelijk om deze verschillen te tonen. In HOVI kan nu ook voor beide opleidingen verschillende informatie gegeven worden, zoals de omschrijving van de opleiding. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de gegevens die zijn gebaseerd op de NSE apart te berekenen. Vanaf de NSE 2021 is dit wel mogelijk. De opleiding Liberal Arts and Sciences van University College Utrecht is in de Studiekeuzedatabase opgenomen met de fictieve opleidingscode (isat) 53000. In de toekomst worden ook de Liberal Arts en Sciences opleidingen van Maastricht University gesplitst.

Studiekeuzedatabase opgeschoond

De Studiekeuzedatabase is opgeschoond. Ongebruikte en verouderde velden zijn op 3 november leeggehaald en op 9 december 2020 uit de database verwijderd, zoals aangekondigd in vorige Bijblijvers. 

Bekijk om welke velden en tabellen het gaat.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u mailen naar info@studiekeuze123.nl.

Bekijk welke bronnen Studiekeuze123 gebruikt