Sein op groen voor inspiratie bij Studiekeuzeconferentie

Nieuws 10 nov., 2023

leestijd 2 min · 1227 keer gelezen

Meer dan 300 decanen, mentoren, aansluitcoördinatoren en andere studiekeuzeprofessionals trotseerden op 2 november de opkomende storm om de Studiekeuzeconferentie 2023 van Expertisepunt LOB, SB-B en Landelijk Centrum Studiekeuze bij te wonen. Op het programma stonden 25 verschillende sessies en twee keynote speeches over de thema’s Kansengelijkheid en Hoe houd je studiekeuze leuk. De Rijtuigenloods in Amersfoort bleek een uitstekende locatie om inspiratie op te doen en in gesprek te gaan over de centrale vraag: hoe krijg je ieders studiekeuze op de rails?  

Een indrukwekkend verhaal

De eerste keynote speech sloot aan bij het thema Kansengelijkheid. Amin Asad vertelde het indrukwekkende verhaal van hoe zijn familie in Nederland terechtkwam en liet zien hoe deze ervaring hem helpt om zijn studenten te motiveren. Bij de tweede keynote zette Wouter de Jong de deelnemers aan het werk met verschillende oefeningen, die inzicht gaven in hoe je mentaal fit kunt blijven onder stressvolle omstandigheden.

Van onderzoek tot comedy

Bij de sessies was er genoeg te kiezen binnen de thema’s. Van een presentatie van de uitkomsten van een onderzoek naar loopbaanoriëntatie en begeleiding in het vmbo tot een interactieve sessie van stand up comedian Sjoerd Scott over zijn ervaringen met het kiezen van een studie in Nederland vanuit Sint Maarten.

De enthousiaste en deskundige begeleiding van dagvoorzitter Siham Raijoul maakte de dag compleet. Aan het einde van de dag deelde ze dat ze zelf op dit moment ook bezig is zich te oriënteren op een nieuwe baan, en wel in het onderwijs.

Terugblik op een mooie dag

We kijken terug op een mooie dag. Dankzij de betrokken sprekers, de fijne samenwerking en de mooie locatie. Maar vooral dankzij de deelnemers die vol enthousiasme luisterden, meededen en input gaven.

Wil jij ook nog een keer terugblikken op de Studiekeuzeconferentie 2023? Bekijk de foto’s en presentaties op Studiekeuzeconferentie.nl.   

Categorieën
Delen via: