Studiekeuzeconferentie 2023: thema's en keynotes bekend

Nieuws 5 jul., 2023

Auteur: Studiekeuze123 · leestijd 2 min · 1685 keer gelezen

Wat is er voor nodig om de studiekeuze op de rails te zetten én te houden? Op donderdag 2 november 2023 organiseren KiesMBO, Studiekeuze123 en Expertisepunt LOB de Studiekeuzeconferentie 2023 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Lees alvast meer over de thema's die centraal staan tijdens de conferentie voor studiekeuzeprofessionals en het programma.

Studiekeuze op de rails

Het maken van een studiekeuze is niet voor elke leerling of student even gemakkelijk. Hoe krijg je ieders studiekeuze op de rails? Tijdens de Studiekeuzeconferentie 2023 worden decanen, studieloopbaanbegeleiders, mentoren en andere studiekeuzeprofessionals aan de hand van dit overkoepelende thema meegenomen in twee factoren die een belangrijke rol spelen:

  • Kansengelijkheid: welke concrete acties kun jij als studiekeuzeprofessional nemen om gelijke kansen voor je leerlingen te bevorderen en ze te laten groeien?
  • Hoe houd je studiekeuze leuk: hoe ondersteun en help je leerlingen bij het ontdekken van hun passies en interesses, zodat ze een studie kunnen kiezen waar ze enthousiast over zijn?

Aanmelden

De aanmelding voor de conferentie op 2 november is inmiddels van start gegaan. Bestel je kaarten op Studiekeuzeconferentie.nl

Het programma: een tipje van de sluier

De Studiekeuzeconferentie 2023 biedt volop handvatten om studiekiezers constructief en goed geïnformeerd te kunnen begeleiden. Het programma is nog niet definitief, maar hierbij alvast een tipje van de sluier....

Siham Raijoul, onder meer bekend als presentator en verslaggever van het Jeugdjournaal, is dagvoorzitter.

Het ochtendprogramma start met de keynotes. Beide keynote speakers zijn inmiddels bekend:

  • Amin Asad, docent van het jaar van de Hogeschool Utrecht en auteur van het boek Alles voor jullie, neemt je mee in het thema kansengelijkheid.
  • Wouter de Jong, trainer en spreker, gaat dieper in op hoe je jongeren kunt motiveren om hun eigen mentale superkrachten te ontwikkelen én plezier helpt te houden in het studiekeuzeproces.

Het tweede deel van het programma staat in het teken van het verdiepen van de thema's tijdens de inzicht-, inspiratie- en interactieve sessies in verschillende treinwagons.

Bekijk programmatijden op Studiekeuzeconferentie.nl

Categorieën
Delen via: