Oriëntatiemeter: in welke fase zit je?

De Oriëntatiemeter is een test die de studiekiezer laat zien hoe ver hij of zij is in het studiekeuzeproces. Staat iemand nog aan het begin en heeft hij/zij nog geen idee wat hij wil studeren? Of zijn er al wat stappen gezet en is er al een richting gekozen? In welke fase iemand ook zit, er zijn altijd acties die de studiekiezer kan ondernemen om tot een studie te komen die bij hem of haar past.

In elke fase andere tips en informatie

Er bestaan ontzettend veel interessetesten en beroepskeuzetesten die studiekiezers helpen bij het onderzoeken wat bij hen past. Het bijzondere van de Oriëntatiemeter is dat deze test studiekiezers aan de hand neemt gedurende het hele studiekeuzeproces. In elke fase heb je namelijk andere vragen en dus ook een andere informatiebehoefte. Met de uitslag van de test krijg je een advies dat past bij de fase waar je op dat moment in zit. Na het doorlopen van de test krijgt de studiekiezer een persoonlijk rapport met Tops en Tips. De Tops laten zien wat de scholier al gedaan heeft en de Tips geven advies over nog te nemen stappen.

Achtergrond van de Oriëntatiemeter

De Oriëntatiemeter is in opdracht van Studiekeuze123 ontwikkeld door onderzoeksbureau NOA. Zij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van tests en vragenlijsten. Wil je meer weten over de achtergrond van de Oriëntatiemeter? Lees dan de toelichting.

Je vindt de Oriëntatiemeter bij de studiekeuzetesten.