Communicatiemedewerker

(vaste baan, 32 tot 40 uur per week, Utrecht)

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je een positief verschil maken voor jongeren die voor een studiekeuze staan? Begrijp je hoe belangrijk het maken van een studiekeuze is en óók de weg ernaartoe? Heb je ervaring in communicatie en met het coördineren van marketing campagnes? Dan ben jij dé communicatiemedewerker voor Studiekeuze123! 

Wat ga je doen als communicatiemedewerker? 

Als communicatiemedewerker ben je de motor achter de communicatie-uitingen van de website Studiekeuze123.nl, de Studiekeuzedatabase en de Nationale Studenten Enquête (NSE). Je stelt samen met de communicatieadviseur het communicatieplan op en voert zelfstandig de werkzaamheden uit die hieruit voortvloeien. De focus ligt hierbij op online communicatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de content op de website en helpt mee onze social media kanalen verder op te bouwen. Je coördineert marketingcampagnes in samenwerking met externe bureaus. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de communicatie naar onderwijsinstellingen en andere stakeholders.  

Je bent verantwoordelijk voor: 

 • het initiëren en coördineren van communicatietrajecten en –activiteiten t.b.v. studiekeuzevoorlichting en specifieke producten of diensten van de stichting; 
 • het (mede-)ontwikkelen en uitvoeren van de contentstrategie voor de verschillende producten en kanalen;  
 • het aansturen van ondersteunende partijen, zoals een ontwerpbureau dat materialen ontwikkelt en het marketingbureau dat de social mediakanalen beheert; 
 • het schrijven en versturen van nieuwsbrieven en andere e-mailings; 
 • het deelnemen aan (samenwerkings)projecten op het gebied van landelijke studiekeuzevoorlichting en de doorontwikkeling van producten of diensten van Studiekeuze123; 
 • het initiëren en begeleiden van communicatie richting studenten en onderwijsinstellingen t.b.v. de Nationale Studenten Enquête (NSE). 
 • het beantwoorden van vragen van studiekiezers over studiekeuze en aanverwante onderwerpen. 

Studiekeuze123 bestaat uit een klein team dat onderling nauw samenwerkt. Dit betekent dat je ook bijspringt bij andere werkzaamheden als dit nodig is.  

Wie ben jij? 

Je bent een zelfstandige en ondernemende communicatiemedewerker. Je hebt actuele kennis en ervaring op het gebied van marketing en communicatie en bent in staat jouw kennis te vertalen naar concrete acties. Ook heb je affiniteit met hoger onderwijs en de doelgroep jongeren. Je bent in staat om creatieve en passende oplossingen voor communicatievraagstukken te bedenken en uit te voeren. Je bent in staat om communicatietrajecten op een effectieve wijze te begeleiden binnen een bestuurlijk complexe werkomgeving en hebt daarbij oog voor de belangen van verschillende partijen. Je vindt het vanzelfsprekend afstemming te zoeken met je collega’s en kunt goed en snel schakelen met externe (communicatie)bureaus.  

Wat neem je mee? 

 • Een hbo of hbo+ werk- en denkniveau; 
 • Een aantal jaren aantoonbare werkervaring als communicatiemedewerker; 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede communicatieve en redactionele vaardigheden; 
 • Ervaring met het coördineren van (online)campagnes; 
 • Affiniteit met het hoger onderwijs en de doelgroep jongeren; 
 • Ervaring in het (hoger) onderwijs en/of specifiek op het gebied van studiekeuzevoorlichting of -begeleiding is een pré. 

Jouw werkplek 

Stichting Studiekeuze123 is gehuisvest in Utrecht en bestaat momenteel uit 17 gedreven medewerkers die studiekiezers ondersteunen in hun studiekeuzeproces op basis van de meest actuele, accurate en objectieve onderwijsdata. De afdeling communicatie bestaat uit een hoofd communicatie, een communicatieadviseur, een productowner online, een contentspecialist en een relatiebeheerder.  

Waar kom je te werken? 

Stichting Studiekeuze123 richt zich met de studiekeuzevoorlichting primair op havo- en vwo-scholieren die willen studeren in het hoger onderwijs, maar ook op de mensen die het keuzeproces ondersteunen zoals de ouders/verzorgers van studiekiezers of decanen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast biedt Studiekeuze123 informatie over studeren in het hoger onderwijs voor mbo-doorstromers, masterkiezers en volwassenen die al werken en daarnaast willen studeren.  

De onafhankelijke website Studiekeuze123.nl (circa 2 miljoen bezoekers per jaar) biedt studiekiezers de mogelijkheid opleidingen in het hoger onderwijs met elkaar te vergelijken. Studiekeuze123 beheert hiervoor een omvangrijke studiekeuzedatabase met objectieve studiekeuze-informatie. Deze informatie wordt ook kosteloos gedeeld met andere (studiekeuze)organisaties. Studiekeuze123 wordt volledig gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Wat biedt Studiekeuze123 jou? 

Wij bieden je een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief, in een prettige omgeving met een goede sfeer en betrokken collega's. 

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32 uur per week en daarna de intentie tot verlenging met een vast dienstverband kun je rekenen op:  

 • een salaris conform de salarisschalen van de Nederlandse Universiteiten (VSNU). De functie wordt afhankelijk van je kennis en ervaring ingeschaald in salarisschaal 9 (maximaal €4.257,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week) of 10 (maximaal €4.670 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week); 
 • 20 wettelijke vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband); 
 • 4 tot 7 dagen bovenwettelijke vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband); 
 • 12 ADV dagen (o.b.v. fulltime dienstverband); 
 • een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand; 
 • een telefoonvergoeding en gebruik van een laptop; 
 • een NS Businesscard voor je woon-werkverkeer met bus en trein; 
 • scholingsmogelijkheden;
 • de mogelijkheid gedeeltelijk thuis te werken (maximaal 50%). 

Informatie en sollicitatieprocedure 

Wil je reageren? Solliciteer dan uiterlijk vrijdag 2 december door je CV en motivatie naar vacature@studiekeuze123.nl te sturen. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactietermijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature. 

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie contact op met Gert-Jan Bos (Hoofd Communicatie) via telefoonnummer 030-303 91 10 of e-mail  gbos@studiekeuze123.nl. Wij kijken uit naar je sollicitatie! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.