Wo master - Gezondheid
De universitaire masterstudie Food Technology is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie.
De studie is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en microbiologische kennis voor de productie van levensmiddelen. Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.
Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?
Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.
Landelijk
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (master - chemische technologie)
Prognose | Redelijk |
Conjunctuurgevoeligheid | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar andere beroepsgroep | Gemiddeld |
Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.
Chemisch ingenieurs | 29% |