Hbo bachelor - Aarde en Milieu
De hbo bachelorstudie Food Design and Innovation is gericht op de combinatie van ontwerpen en Food.
Je leert hoe je je creativiteit kunt combineren met actuele inzichten in markt en materialen (Food Design). Daarnaast krijg je inzicht in marketing en in waren, grond- en hulpstoffen en bereidingstechnieken (Food Marketing). Je werkt bij een culinair tijdschrift of op een afdeling productontwikkeling van een voedingsmiddelenproductiebedrijf.
Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?
Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.
Landelijk
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - landbouw, biologie en biochemische technologie)
Prognose | Redelijk |
Conjunctuurgevoeligheid | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector | Hoog |
Uitwijkmogelijkheden naar andere beroepsgroep | Erg hoog |
Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.
Vakspecialisten website-ontwikkeling en -beheer | 18% |