Hbo bachelor - Aarde en Milieu

Food Innovation

De hbo bachelorstudie Food Design and Innovation is gericht op de combinatie van ontwerpen en Food.

Je leert hoe je je creativiteit kunt combineren met actuele inzichten in markt en materialen (Food Design). Daarnaast krijg je inzicht in marketing en in waren, grond- en hulpstoffen en bereidingstechnieken (Food Marketing). Je werkt bij een culinair tijdschrift of op een afdeling productontwikkeling van een voedingsmiddelenproductiebedrijf.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk

81% vond een baan op niveau
56% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.321 bruto startsalaris op basis van 35 uur per week
3% is werkloos

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - landbouw, biologie en biochemische technologie)

Prognose Redelijk
Conjunctuur​gevoeligheid Gemiddeld
Uitwijk​mogelijkheden naar andere sector Hoog
Uitwijk​mogelijkheden naar andere beroepsgroep Erg hoog

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Vakspecialisten website-ontwikkeling en -beheer 18%

Oordeel Alumni

3.9

tevredenheid over de huidige baan
3.9

tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan
41% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
68% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen