Objectieve informatie over opleidingen

Je studiekeuze is een belangrijke keuze waarbij je alle mogelijkheden goed tegen elkaar af wilt wegen. Het is echter best lastig om een realistisch beeld te krijgen van een studie. Hoe weet je nu of de informatie die je tegenkomt ook echt klopt en volledig is?

Objectief en betrouwbaar

De website www.studiekeuze123.nl biedt objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen van hogescholen en universiteiten in Nederland. Alle informatie die je ziet op de website komt van betrouwbare bronnen. Omdat we onafhankelijk zijn, kunnen we ook kritisch zijn. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat jouw belang voorop staat.

Heb je alle mogelijkheden in beeld?

Bij het kiezen van een opleiding, kun je denken aan opleidingen en beroepen die je al kent of waarvan je weleens gehoord hebt via school of bekenden. Maar misschien zijn er wel mogelijkheden waar je nooit aan hebt gedacht, maar die toch goed bij jou passen. Hoe weet je nu zeker dat je alle mogelijkheden in beeld hebt?

Compleet overzicht van opleidingen

Studiekeuze123 helpt je om alle mogelijkheden te ontdekken. Wij hebben een schat aan informatie over alle opleidingen waarmee we jou een breder perspectief kunnen bieden. Want misschien ligt jouw ideale studie minder voor de hand dan je dacht. Verras jezelf met wat er mogelijk is voor jou!

Studiekeuze123.nl toont:

  • alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland;
  • zowel voltijd opleidingen, als deeltijd en duaal;
  • bacheloropleidingen, maar ook masters en Associate degrees;
  • opleidingen door de overheid gefinancierd én particuliere opleidingen;
  • informatie variërend van het aantal eerstejaars, instroom- en deeltijdmogelijkheden en het gemiddelde startsalaris;
  • studentenoordelen afkomstig uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête;
  • Studie in Cijfers: in één oogopslag een opleiding vergeleken met het landelijke gemiddelde.

Kortom, een compleet overzicht. Wij maken de beschikbare informatie toegankelijk zodat jij makkelijk kan vergelijken op basis van aspecten die voor jou belangrijk zijn!

Bronnen

De gegevens op de website zijn afkomstig van een groot aantal bronnen waaronder het Centraal Bureau voor de StatistiekOnderzoeksbureau arbeidsmarkt ROA, de VSNU, de Vereniging Hogescholen en DUO. Maar ook de hogescholen en universiteiten zélf leveren ons informatie. Meer weten over de bronnen van Studiekeuze123.nl?

Welke opleidingen staan op Studiekeuze123.nl?

Op de website vind je alle erkende opleidingen in Nederland. Deze staan geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO). Dit register wordt beheerd door DUO.

In enkele gevallen wijkt Studiekeuze123.nl af van het CROHO:

  1. Zeer recent geopende opleidingen worden soms nog niet getoond – 10 keer per jaar wordt de website geactualiseerd.
  2. Opleidingen die wel geregistreerd staan in CROHO maar niet actief worden aangeboden, worden niet getoond. Voor deze opleidingen kun jij je immers niet meer aanmelden.
  3. De beschrijving op Studiekeuze123.nl komt soms niet overeen met de informatie van instellingen zélf over hun opleidingsaanbod. Dit komt dan meestal doordat instellingen zich in de benaming niet geheel aan het officiële register houden. Ze bieden opleidingen aan onder afwijkende namen, of presenteren afstudeerrichtingen als zelfstandige opleidingen (varianten).