WO Bachelor - Interdisciplinair

Liberal Arts and Sciences

Logo Maastricht University Maastricht University
Maastricht
Maastricht University
Bekostiging: Overheid
Studenten: 1.096
Studiepunten: 180 ECTS
Honours: 1 programma
Diploma: Bachelor of Science / of Arts

Over de opleiding

Van deze opleiding is door de onderwijsinstelling geen omschrijving van de opleiding aangeleverd.


Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Denk bijvoorbeeld aan minimaal vwo voor de universiteit, of een bepaald profiel met specifieke vakken. De toelating kan ook een auditie of een speciale toets bevatten. Er zijn wettelijke toelatingseisen en aanvullende eisen vanuit de onderwijsinstellingen.

Niet toelaatbaar
Wettelijke eisen
 • EM Rechtstreeks toegang
 • CM Rechtstreeks toegang
 • NG Rechtstreeks toegang
 • NT Rechtstreeks toegang
Niet toelaatbaar

Bekijk hier de aanvullende eisen die door de instelling worden gesteld


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.

Studenten

1.096 studenten volgen deze opleiding

Het eerste jaar

359 eerstejaars aan deze opleiding
12-18 contacttijd eerstejaars (uren)
? bindend studieadvies
28% van de eerstejaars studenten is man
72% van de eerstejaars studenten is vrouw

Studieverloop

Doorstroom
87%
stroomt door naar het tweede jaar
Afstuderen
89%
behaalt bij deze opleiding het diploma binnen 4 jaar
91%
behaalt een wo-bachelor diploma of hoger binnen 4 jaar
Doorstuderen
43%
studeert door na afronden van deze opleiding

Mogelijkheden binnen de opleiding

 • Varianten
 • Maastricht Science Programme biedt, volgens de Liberal Arts & Sciences traditie, de mogelijkheid om je unieke curriculum samen te stellen uit een breed aanbod van vakken in de natuurwetenschappen.

  Maastricht Science Programme biedt jou de mogelijkheid om zelf je unieke curriculum samen te stellen door te kiezen uit een breed aanbod van vakken in de natuurwetenschappen waaronder: *natuurkunde *scheikunde *wiskunde *biologie *neurowetenschappen *ondernemerschap *andere interdisciplinaire vakgebieden Ideaal voor studenten met een brede interesse in exacte vakken, die niet gebonden willen zijn aan een vooraf vastgesteld programma. Maastricht Science Programme werkt met uitdagende onderwijsmethoden. Je ontdekt de stof door actieve deelname in onderwijsgroepen (Probleemgestuurd Onderwijs) en je gaat zelf aan de slag met het uitvoeren van onderzoek (Onderzoekgestuurd Onderwijs). Als student krijg je veel vrijheid, maar je wordt intensief begeleid door docenten. Maastricht Science Programme in het kort: *Jouw eigen unieke curriculum *Een breed aanbod van exacte vakken *Engelstalig programma *Persoonlijke begeleiding (Academic Advising) *Probleem- en Onderzoekgestuurd Onderwijs *Hands-on ervaring in onderzoek en bedrijfsleven in samenwerking met: DSM, Sabic & Chemelot Universiteit Hasselt, RWTH Aachen & Hogeschool Zuyd

 • Liberal Arts and Sciences is de overkoepelende naam voor drie verschillende bacheloropleidingen aan de Universiteit Maastricht.

  Wat alle drie de opleidingen kenmerkt, is de mogelijkheid het curriculum van de studie zelf samen te stellen. Onder Liberal Arts en Sciences vallen de volgende bacheloropleidingen: * University College Maastricht * Maastricht Science Programme * University College Venlo Omdat iedere opleiding weer een andere insteek heeft, kijk onder 'varianten' voor de volledige omschrijving. Meer informatie over toelating, inschrijving en andere zaken kun je het beste op de website van de Universiteit Maastricht nalezen.

 • Dit Liberal Arts & Sciences programma is bedoeld voor studenten met een brede academische belangstelling die zich niet tot één vakgebied willen beperken.

  Het University College Maastricht biedt een geheel Engelstalig bachelorprogramma, bedoeld voor studenten met een brede academische belangstelling die zich niet meteen tot één vakgebied willen beperken. Het College biedt zo'n 150 cursussen aan op bijna alle gebieden van de wetenschap. Daaruit stel je elk semester je eigen programma samen. Je kunt je daarbij toeleggen op drie hoofdrichtingen: Social Sciences (sociale wetenschappen), Humanities (geesteswetenschappen) of Sciences (natuurwetenschappen). Uiteraard kies je niet zomaar wat cursussen. Met je 'academic advisor' bespreek je je toekomstplannen en kies je de cursussen die daarin passen. Naast de cursussen in wetenschappelijke vakgebieden volg je aan het University College ook onderwijs in belangrijke academische vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld hoe je wetenschappelijk onderzoek opzet, hoe je goed kunt discussiëren, en hoe je ideeën duidelijk moet overbrengen in een presentatie. Daarnaast kun je een vreemde taal leren. Extra veel aandacht krijgen ten slotte je schrijfvaardigheden.

 • Honours programma's
 • Honours Programme

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Maastricht University
Landelijk gemiddelde
Liberal Arts and Sciences
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.3 / 5 4.2 / 5
Sfeer 4.4 / 5 4.3 / 5
Inhoud 4.2 / 5 4.0 / 5
Algemene vaardigheden 4.4 / 5 4.2 / 5
Wetenschappelijke vaardigheden 4.2 / 5 4.0 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 3.4 / 5 3.0 / 5

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Psychology 22 studenten 4%
Internationale betrekkingen 24 studenten 4%
Biomedical Sciences 15 studenten 3%
Geneeskunde, klinisch onderzoeker 17 studenten 3%
Public Administration 9 studenten 2%
+ Meer

Contact

Maastricht University


Contactgegevens
Minderbroederweg 4 tot 6
6211 LK Maastricht
T: 043 - 3882222
www.maastrichtuniversity.nl