ArtEZ hogeschool voor de kunsten Enschede

HBO Master - Kunst en Cultuur

Muziek

Logo ArtEZ hogeschool voor de kunsten Enschede ArtEZ hogeschool voor de kunsten Enschede Enschede
Studenttevredenheid
Meer informatie
-

Bekostiging: Overheid
Studenten: 10
Studiepunten: 120 ECTS
Diploma: Master of Music

Over de opleiding

Van deze opleiding is door de onderwijsinstelling geen omschrijving van de opleiding aangeleverd.


Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie. De opleiding kan aanvullende toelatingseisen hebben. Controleer de eisen ook op de website van de onderwijsinstelling.


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083

Studenten

10 studenten volgen deze opleiding

Het eerste jaar

6 eerstejaars aan deze opleiding
83% van de eerstejaars studenten is man
17% van de eerstejaars studenten is vrouw

Studieverloop

Doorstroom
89%
stroomt door naar het tweede jaar

Mogelijkheden binnen de opleiding

  • Varianten
  • De master MediaMusic aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede biedt musicproducers en dj's een vervolgstudie in pop, produceren en songwriting.

    Dit is de masterstudie MediaMusic bij ArtEZ: * Veel ruimte om je eigen programma samen te stellen en je te verdiepen in je persoonlijke ontwikkeling. * Onder begeleiding van gerenommeerde (gast)docenten jouw skills verder te verfijnen. * Je artistieke identiteit verder ontwikkelen door multidisciplinaire projecten en onderzoek. * Aandacht voor het brede muziekveld en de verschillende beroepsrollen, denk aan songwriter, performer, producer, composer, sounddesigner, electronic artist, audio engineer en muziekmanager. * Een uitdagende mix van colleges, workshops, onderzoeksbijeenkomsten, masterclasses, seminars en peersessies. Na je studie heb je de internationaal erkende titel Master of Music (MMus) en kun je bijdragen aan vernieuwingen in het muzikale werkveld.

  • De masterstudie Popacademie daagt je uit om het beeld, dat je van jezelf hebt, in de beroepspraktijk te toetsen, te onderzoeken en aan te scherpen.

    Dit is de masterstudie Popacademie bij ArtEZ: * Veel ruimte om je eigen programma samen te stellen en je te verdiepen in je persoonlijke ontwikkeling. * Onder begeleiding van gerenommeerde (gast)docenten jouw skills verder te verfijnen . * Je artistieke identiteit verder ontwikkelen door multidisciplinaire projecten en onderzoek. * Aandacht voor het brede muziekveld en de verschillende beroepsrollen: denk aan pop-, studio- en sessiemusicus, songwriter, performer, producer, composer en muziekmanager. * Een uitdagende mix van colleges, workshops, onderzoeksbijeenkomsten, masterclasses, seminars en peersessies. De Master Popacademie is Engelstalig. Je kunt de masterstudie Popacademie volgen in Enschede. Kijk voor meer informatie op www.artez.nl

Nationale Studenten Enquête

Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk

26% vond een baan op niveau
78% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 1.300 bruto startsalaris op basis van 30 uur per week
2% is werkloos

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Musici, zangers en componisten 57%
Muziekleraren (particulier) 13%
Hoogleraren en andere docenten hoger onderwijs 7%
Beeldend kunstenaars 5%

Oordeel Alumni

39% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
91% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen

Contact

ArtEZ hogeschool voor de kunsten Enschede


Contactgegevens
Van Essengaarde 10
7511 PN Enschede
T: 053 - 4828130
www.artez.nl