HBO Master - Kunst en Cultuur

Muziek

ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem Arnhem
Studenttevredenheid
Meer informatie
-
Bekostiging: Overheid
Diploma: Master

Over de opleiding

Je kunt binnen Muziek kiezen voor verschillende studierichtingen.

Arnhem * Jazz & Pop * Muziektheater Enschede * MediaMusic * Popacademie Zwolle * Jazz & Pop * Klassieke Muziek Kijk voor meer informatie op www.artez.nl


Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie.


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083


Studieverloop


Mogelijkheden binnen de opleiding

  • Varianten
  • De masterstudie Jazz & Pop daagt je uit om het beeld, dat je van jezelf hebt, in de beroepspraktijk te toetsen, te onderzoeken en aan te scherpen.

    Dit is de masterstudie Jazz & Pop bij ArtEZ: * Veel ruimte om je eigen programma samen te stellen en je te verdiepen in je persoonlijke ontwikkeling. * Onder begeleiding van gerenommeerde (gast)docenten jouw skills verder te verfijnen. * Je artistieke identiteit verder ontwikkelen door multidisciplinaire projecten en onderzoek. * Aandacht voor het brede muziekveld en de verschillende beroepsrollen, zoals uitvoerend musicus, producer, docent, composer en entrepeneur. * Een uitdagende mix van colleges, workshops, onderzoeksbijeenkomsten, masterclasses, seminars en peersessies. De Master Jazz & Pop is Engelstalig. Je kunt de masterstudie Jazz & Pop volgen in Arnhem en Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.artez.nl

  • De masterstudie Muziektheater daagt je uit om het beeld, dat je van jezelf hebt, in de beroepspraktijk te toetsen, te onderzoeken en aan te scherpen.

    Dit is de masterstudie Muziektheater bij ArtEZ: * Veel ruimte om je eigen programma samen te stellen en je te verdiepen in je persoonlijke artistiek inhoudelijke ontwikkeling. * Onder begeleiding van gerenommeerde nationale – internationale (gast)docenten jouw skills verder te verfijnen te verbreden en/ of te verdiepen. * Je artistieke identiteit verder ontwikkelen door multidisciplinaire projecten en onderzoek. * Aandacht voor de verschillende beroepsrollen, zoals uitvoerend muzikaal theatraal performer, docent, regisseur en maker. * Een uitdagende mix van colleges, workshops, onderzoeksbijeenkomsten, masterclasses, seminars en peersessies. De Master Muziektheater is Nederlandstalig. Je kunt de masterstudie Muziektheater volgen in Arnhem. Kijk voor meer informatie op www.artez.nl

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem
Landelijk gemiddelde
Muziek
Studenttevredenheid - / 5 3.9 / 5
Sfeer 4.2 / 5 4.1 / 5
Inhoud 3.6 / 5 3.7 / 5
Algemene vaardigheden 3.5 / 5 3.7 / 5
Praktijkgericht onderzoek - / 5 3.5 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan - / 5 3.7 / 5
+ Meer

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Arbeidsmarkt​prognose

Landelijk per opleidingstype (Kunst en Cultuur)

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Musici, zangers en componisten 63%
Muziekleraren (particulier) 10%

Contact

ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem


Contactgegevens
Onderlangs 9
6812 CE Arnhem
T: 026 - 3535600
www.artez.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken