HBO Bachelor - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

Van Hall Larenstein locatie Leeuwarden locatie Leeuwarden
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.0
Talen: Engels
Bekostiging: Overheid
Studenten: 215
Studiepunten: 240 ECTS
Diploma: Bachelor of Science
Numerus fixus

Op dit moment hebben nog niet alle opleidingen doorgegeven of ze een numerus fixus hanteren. Dit is bekend op uiterlijk 1 december. Om te voorkomen dat hier ten onrechte staat dat dit niet zo is, zetten wij de status op ‘nog niet bekend’.
Lees hier meer.

Over de opleiding

Zou kauwgom met een biersmaak, een hip feestdrankje of gezonde (en lekkere!) chips jouw bedenksel kunnen zijn? Vind jij het belangrijk dat voedsel veilig en van goede kwaliteit is?

Dan is dit de opleiding voor jou. Doe wat met je ideeën; begin aan Voedingsmiddelentechnologie. We leiden je op tot kwaliteitsmanager, consultant of dé maker van het nieuwste, succesvolle voedingsmiddelenproduct van de toekomst: eetbare examens of je eigen shoarmadrankje? Bedenk het maar! Je combineert technologie, management en foodmarketing. Daarnaast krijg je ook veel te maken met communicatie...

+ Meer
Meer weten over deze opleiding?
Bekijk dan de instellingswebsite voor meer informatie

Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Wanneer kun je starten?

Instroommomenten waarop je kunt starten met de opleiding.

September 2019

Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Denk bijvoorbeeld aan minimaal vwo voor de universiteit, of een bepaald profiel met specifieke vakken. De toelating kan ook een auditie of een speciale toets bevatten. De toelatingseisen zijn gebaseerd op de wettelijke regelingen. Per 1 september is een nieuwe regeling gepubliceerd. De hierin opgenomen wijzigingen worden in september verwerkt op Studiekeuze123.nl.

Wettelijke eisen
  • EM Toelaatbaar met Wiskunde A en Scheikunde
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Wettelijke eisen
  • EM Toelaatbaar met Wiskunde A en Scheikunde
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.




Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083

Halvering collegegeld
Start jij voor het eerst met een bacheloropleiding of associate degree? Dan wordt jouw collegegeld het eerste jaar mogelijk verlaagd. Lees hier meer.




Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Van Hall Larenstein locatie Leeuwarden
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie
Studenttevredenheid 4.0 / 5 4.1 / 5
Sfeer 4.4 / 5 4.4 / 5
Inhoud 3.7 / 5 3.8 / 5
Algemene vaardigheden 3.8 / 5 3.9 / 5
Praktijkgericht onderzoek 3.9 / 5 4.0 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 4.0 / 5 4.1 / 5
+ Meer

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Arbeidsmarkt​prognose

Landelijk per opleidingstype (Aarde en Milieu)


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding 26%
Chemisch ingenieurs 23%
Analisten en laboranten levenswetenschappen (m.u.v. medisch) 21%

Contact

Van Hall Larenstein locatie Leeuwarden


Contactgegevens
Agora 1
8934 CJ Leeuwarden
T: 058 - 2846100
www.hogeschoolvhl.nl/
0 opleidingenopleiding vergelijken