Hbo bachelor - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

Van Hall Larenstein
Geschreven door Van Hall Larenstein

Ontwikkelen in de wereld van food, marketing en technologie. Zouden kauwgom met een biersmaak, een hip feestdrankje of gezonde (én lekkere) chips jouw bedenksels kunnen zijn?
Vind jij het belangrijk dat voedsel veilig en van goede kwaliteit is? Dan is dit de opleiding voor jou! Doe wat met je ideeën en begin aan Voedingsmiddelentechnologie. We leiden je op tot kwaliteitsmanager, consultant of dé maker van het nieuwste, succesvolle voedingsmiddelenproduct van de toekomst: eetbare examens of je eigen shoarmadrankje? Bedenk het maar!
Scheikunde, economie en voeding
Je combineert technologie, management en foodmarketing. Daarnaast krijg je ook veel te maken met communicatie. Je denkt vanuit de consument in termen van gezondheid, veiligheid, marketing, product, kwaliteit, management en bedrijfsvoering. Een fantastische uitdaging voor technologisch en creatief ingestelde ‘foodies’ met oog voor de markt. Bij Voedingsmiddelentechnologie leer je vakken als scheikunde en economie toepassen op voeding. Denk bij deze studie ook aan dynamiek, marketing, trends, smaak, handel, duurzaamheid, voedselveiligheid en gezondheid.

Keuzes binnen de opleiding

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Kennismaken met de opleiding?

+ Meer open dagen

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Taal: Nederlands (100%) Engels (100%)
Bekostiging: Overheid
Studenten: 59
Studiepunten: 240 ECTS
Diploma: Bachelor of Science

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Toelatingseisen

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.

Studiekeuzecheck

Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.

Collegegelden

€ 2.530
Wettelijk collegegeld
€ 2.314
Wettelijk collegegeld

Meer over collegegeld

Meer informatie over collegegeld lees je op de overzichtspagina Alles over collegegeld.

Wettelijk of instellingscollegegeld?

Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer

Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool


Meer weten?

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Filler

Studeren bij deze instelling

59 studenten volgen deze opleiding
15 eerstejaars aan deze opleiding
27% van de eerstejaars studenten is man
73% van de eerstejaars studenten is vrouw
30 opleidingen

Het eerste jaar

? bindend studieadvies

Studieverloop

Doorstroom

73%
stroomt door naar het tweede jaar

Doorstuderen

27%
studeert door na afronden van deze opleiding

Diploma binnen 5 jaar

51%

behaalt een diploma voor deze opleiding
8%

behaalt een ander bachelor of master diploma
41%

behaalt geen diploma

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Filler

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.


Deze opleiding
Van Hall Larenstein
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie
Vergelijk alle 3 opleidingen
Verschil
Studenttevredenheid
Meer informatie
3.9 / 5 3.9 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Sfeer 4.2 / 5 4.4 / 5
0.2 minder dan landelijk gemiddelde
Studiefaciliteiten 3.9 / 5 4.0 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Studie opnieuw kiezen 4.2 / 5 4.1 / 5
0.1 meer dan landelijk gemiddelde
Inhoud en opzet 3.8 / 5 3.8 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Aansluiting beroepspraktijk 4.3 / 5 4.2 / 5
0.1 meer dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

Over de studie Voedingsmiddelentechnologie

82% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
91% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.

Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk voor studie Voedingsmiddelentechnologie

88% van de werkenden vond een baan op niveau
84% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.841 bruto startsalaris op basis van 36 uur per week
2% is werkloos

Oordeel Alumni

4.0

tevredenheid over de huidige baan
4.4

tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan

Meest gekozen beroepen

Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs 12%
Product- en kledingontwerpers 12%

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)

Toekomstige arbeidsmarktpositie: Goed
Samenhang baankans met economie: Gemiddeld
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: Hoog
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: Hoog

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein

Filler
Illustration of a map

Adres

Larensteinselaan 26a
6882 CT Velp

Bekijk locatie Van Hall Larenstein op de kaart
Illustration of a mobile phone

Contact

Neem contact op met de onderwijsinstelling

Bel Van Hall Larenstein +31 (0)58 284 62
Logo Van Hall Larenstein

Meer informatie

Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein

Bezoek website van Van Hall Larenstein

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Voedingsmiddelentechnologie doorsturen?

Deel via WhatsApp