Resultaten Nationale Studenten Enquête 2021

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 zijn bekend! Ruim 330.000 hbo- en wo-studenten gaven hun mening over de opleiding en onderwijsinstelling waar ze studeren. Hoewel het een bijzonder jaar was waarin veel onderwijs op afstand werd gegeven, is bijna driekwart van de studenten toch tevreden over het hoger onderwijs.

Looking for English?

Zelf aan de slag met de resultaten?

Ben je benieuwd naar de resultaten van de NSE of wil je zelf gebruikmaken van de resultaten? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

Interactief gegevens inzien via NSE Dashboard

Het NSE Dashboard is een interactief dashboard waarmee je de NSE-gegevens op een eenvoudige manier kunt bekijken en vergelijken. De basis is het openbaar benchmarkbestand. Het is via deze tool gemakkelijk om:

  • op een zelfgekozen niveau alle themascores te bekijken;
  • vanuit de themascores de onderliggende items te bekijken;
  • een download te maken van de figuur in pdf;
  • vergelijkingen van dit jaar binnen de eigen onderwijsinstelling te maken;
  • een lijst met selecties te maken.

Ontdek het NSE Dashboard

Gebruik het openbaar NSE Benchmarkbestand

Het openbaar NSE Benchmarkbestand (SPSS) kun je gebruiken om resultaten van alle deelnemende onderwijsinstellingen te bekijken. Je kunt ook zelf aan de slag gaan met de data. In het NSE Benchmarkbestand zitten de resultaten uit de kernvragenlijst van de NSE 2021. Alle resultaten zijn ontdaan van persoonsgegevens. Ben je niet bekend met SPSS? Lees dan eerst de uitleg over het NSE Benchmarkbestand.

Wil je gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand? Vul dan het contactformulier in. Kies hierin als onderwerp Aanvraag NSE benchmarkbestand (SPSS) en ga akkoord met de algemene leveringsvoorwaarden. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het NSE Benchmarkbestand meestal binnen 5 werkdagen per e-mail.

Vraag het NSE Benchmarkbestand aan.

Wie gebruikt van de NSE-resultaten?

Studiekeuze123 gebruikt de resultaten op de eigen website. Maar ook andere partijen gebruiken de gegevens. Andere organisaties die de NSE-resultaten gebruiken voor studiekeuzevoorlichting of onderzoek zijn bijvoorbeeld:

Inspectie van het Onderwijs

Elsevier - de beste studies

Keuzegids

ECIO, Expertisecentrum inclusief onderwijs