Resultaten Nationale Studenten Enquête 2021

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 zijn bekend! Ruim 330.000 hbo- en wo-studenten gaven hun mening over de opleiding en onderwijsinstelling waar ze studeren. Hoewel het een bijzonder jaar was waarin veel onderwijs op afstand werd gegeven, is bijna driekwart van de studenten toch tevreden over het hoger onderwijs.

De resultaten van 2021 zijn verwerkt op Studiekeuze123.nl en vind je terug bij de opleidingen. De studentenoordelen ondersteunen studiekiezers die bezig zijn met het maken van hun studiekeuze. En zeg nou zelf: wie beter dan de huidige studenten kunnen hun eigen opleiding beoordelen?

Looking for English?

Hoe scoort jouw (toekomstige) opleiding?

Zoek jouw (toekomstige) opleiding op Studiekeuze123.nl en bekijk hoe deze wordt beoordeeld. Wat vinden jouw medestudenten van bijvoorbeeld de sfeer, de docenten, de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Zoek jouw opleiding

Kun je de resultaten van jouw opleiding niet vinden op Studiekeuze123.nl? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees meer.

Zelf aan de slag met de resultaten?

Ben je benieuwd naar de resultaten van de NSE of wil je zelf gebruikmaken van de resultaten? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

Interactief gegevens inzien via NSE Dashboard

Het NSE Dashboard is een interactief dashboard waarmee je de NSE-gegevens op een eenvoudige manier kunt bekijken en vergelijken. De basis is het openbaar benchmarkbestand. Het is via deze tool gemakkelijk om:

  • op een zelfgekozen niveau alle themascores te bekijken;
  • vanuit de themascores de onderliggende items te bekijken;
  • een download te maken van de figuur in pdf;
  • vergelijkingen van dit jaar binnen de eigen instelling te maken;
  • een lijst met selecties te maken.

Ontdek het NSE Dashboard (online voor de NSE 2021 vanaf 23 juni einde dag)

Gebruik het openbaar NSE Benchmarkbestand

Het openbaar NSE Benchmarkbestand (SPSS) kun je gebruiken om resultaten van alle deelnemende instellingen te bekijken, of zelf aan de slag te gaan met de data. In het NSE Benchmarkbestand zitten de resultaten uit de kernvragenlijst van de NSE 2021. Alle resultaten zijn ontdaan van persoonsgegevens. Ben je niet bekend met SPSS? Lees dan eerst de uitleg rondom het NSE Benchmarkbestand.

Wil je gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand, vul dan het contactformulier in. Kies hiervoor als onderwerp Aanvraag NSE benchmarkbestand (SPSS) en ga akkoord met de algemene leveringsvoorwaarden. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het NSE Benchmarkbestand doorgaans binnen 5 werkdagen per e-mail.

Vraag het NSE Benchmarkbestand aan.

Wie maakt gebruik van de NSE-resultaten?

Studiekeuze123 bevordert het gebruik van de NSE-resultaten door derden. Andere partijen die de gegevens uit de NSE gebruiken voor studievoorlichting of onderzoek zijn bijvoorbeeld:

Inspectie van het Onderwijs

Elsevier - de beste studies

Keuzegids

ECIO, Expertisecentrum inclusief onderwijs