Resultaten Nationale Studenten Enquête 2019

Zo'n 94.000 studenten van universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen hebben in de Nationale Studenten Enquête 2019 hun mening gegeven. De resultaten laten zien hoe tevreden deze huidige studenten zijn over hun opleiding en instelling. De resultaten van 2019 zijn verwerkt op Studiekeuze123.nl en vind je terug bij de opleidingen. Door de coronacrisis is de Nationale Studenten Enquête 2020 geannuleerd. Daarom zijn er geen resultaten van 2020.

De studentenoordelen ondersteunen studiekiezers die bezig zijn met het maken van hun studiekeuze. En zeg nou zelf: wie beter dan de huidige studenten kunnen hun eigen opleiding beoordelen?

Looking for English?

Hoe scoort jouw (toekomstige) opleiding?

Zoek jouw (toekomstige) opleiding in de opleidingenzoeker op Studiekeuze123.nl en bekijk hoe deze wordt beoordeeld. Wat vinden jouw medestudenten van bijvoorbeeld de sfeer, de docenten, de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Zoek jouw opleiding

Kun je de resultaten van jouw opleiding niet vinden op Studiekeuze123.nl? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees meer.

Zelf aan de slag met de resultaten?

Ben je benieuwd naar de resultaten van de NSE of wil je zelf gebruikmaken van de resultaten? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

Interactief gegevens inzien via NSE Dashboard

Het NSE Dashboard is een interactief dashboard waarmee je de NSE-gegevens op een eenvoudige manier kunt bekijken en vergelijken. Je kunt de historische gegevens inzien van de NSE 2010-2019 in drie verschillende views. De basis is het openbaar benchmarkbestand. De eerste view is een basisview waarmee je op een zelfgekozen niveau alle themascores kunt bekijken. De tweede is een view waarmee je op een zelfgekozen niveau maximaal vier verschillende onderdelen kunt vergelijken. Met de derde view kun je op een specifiek niveau de themascores vergelijken met het gemiddelde van dat niveau. 

Ontdek het NSE Dashboard.

Gebruik het openbaar NSE Benchmarkbestand

Het openbaar NSE Benchmarkbestand (SPSS) kun je gebruiken om resultaten van alle deelnemende instellingen te bekijken, of zelf aan de slag te gaan met de data. In het NSE Benchmarkbestand zitten de resultaten van de NSE 2010-2019. Alle resultaten zijn ontdaan van persoonsgegevens. Indien je niet bekend bent met SPSS kun je gebruikmaken van een uitleg ten behoeve van het NSE Benchmarkbestand.

Wil je gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand, dan kun je het contactformulier invullen. Kies hiervoor als onderwerp Aanvraag NSE benchmarkbestand (SPSS) en ga akkoord met de algemene leveringsvoorwaarden. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het NSE Benchmarkbestand doorgaans binnen 5 werkdagen per e-mail.

Weging
Ga je gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand? Dan is het van belang om te kijken of de weegfactor moet worden toegepast. Een nadere toelichting vind je in een notitie over weging van GfK, het onderzoeksbureau dat de NSE in 2017 uitvoerde.

Vraag het NSE Benchmarkbestand aan.

Zij maken al gebruik van de NSE-resultaten

Studiekeuze123 bevordert het gebruik van de NSE-resultaten door derden. Andere partijen die de gegevens uit de NSE gebruiken ten behoeve van studievoorlichting of onderzoek zijn bijvoorbeeld: