Resultaten Nationale Studenten Enquête 2018

Resultaten Nationale Studenten Enquête 2018

De studentenoordelen op Studiekeuze123 worden gebruikt door studiekiezers die bezig zijn met het maken van hun studiekeuze. Want wie beter dan de huidige studenten kunnen hun eigen opleiding beoordelen?

Looking for English?

Hoe scoort jouw opleiding?

Zoek jouw (toekomstige) opleiding in de opleidingenzoeker op Studiekeuze123.nl en bekijk hoe deze wordt beoordeeld. Wat vinden jouw medestudenten van bijvoorbeeld de sfeer, de docenten, de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Zoek jouw opleiding

Kun je de resultaten van jouw opleiding niet vinden op Studiekeuze123.nl? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees meer.

Persbericht: Resultaten Nationale Studenten Enquête 2018

28 juni 2018

De algemene tevredenheid van studenten in het hoger onderwijs is licht gedaald, maar de tevredenheid van studenten over hun opleiding blijft hoog. In 2018 is 76,6% tevreden over hun opleiding, in 2017 was dat 78,8%. De dalende algemene tevredenheid is groter in het hbo (72,3% in 2018 t.o.v. 75,3% in 2017) dan in het wo (83,4% in 2018 t.o.v. 84,6% in 2017).

Lees het volledige persbericht

Zelf aan de slag met de resultaten?

Ben je benieuwd naar de resultaten van de NSE of wil je zelf gebruik maken van de resultaten? Dan bieden wij de volgende bestanden:

Wil je gebruik maken van het openbaar NSE Benchmarkbestand?

Het openbaar NSE Benchmarkbestand (SPSS) kun je gebruiken om resultaten van alle deelnemende instellingen te bekijken, of zelf aan de slag te gaan met de data. In het NSE Benchmarkbestand zitten de resultaten van de NSE 2017-2018.  Indien je niet bekend bent met SPSS kun je gebruik maken van een uitleg ten behoeve van het NSE Benchmarkbestand.

Wil je gebruik maken van het NSE Benchmarkbestand, dan vragen wij je eerst de leveringsvoorwaarden te lezen. Wanneer je hiermee akkoord bent, kun je het aanvraagformulier invullen en mailen aan info@nse.nl. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het NSE Benchmarkbestand doorgaans binnen 5 werkdagen per e-mail.

Weging

Indien je gebruik gaat maken van het NSE Benchmarkbestand is het van belang om te kijken of de weegfactor moet worden toegepast. Een nadere toelichting vind je in een notitie over weging van GfK, het onderzoeksbureau dat de NSE in 2018 uitvoerde.

Wil je gebruik maken van het Persbestand?

Het openbaar NSE benchmarkbestand is een omvangrijk SPSS-bestand dat niet voor iedereen toegankelijk is. In 2018 heeft Studiekeuze123 daarom als pilot een toegankelijke interactieve excel-tool als persbestand ter beschikbaar gesteld aan journalisten en andere geïnteresseerden. Het persbestand bevat de resultaten van de algemene tevredenheidsvragen en de thema-scores op instellingsniveau, overeenkomstig de waarden in het openbaar benchmarkbestand. Het bestand is op te vragen via info@nse.nl.

Zij maken reeds gebruik van de NSE resultaten

Studiekeuze123 bevordert het gebruik van de NSE resultaten door derden. Andere partijen die de gegevens uit de NSE gebruiken ten behoeve van studievoorlichting of onderzoek zijn bijvoorbeeld: