Nationale Studenten Enquête 2021 resultaten gepubliceerd

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 zijn bekend! Ruim 330.000 hbo- en wo-studenten gaven hun mening over de opleiding en onderwijsinstelling waar ze studeren. Hoewel het een bijzonder jaar was waarin veel onderwijs op afstand werd gegeven, is bijna driekwart van de studenten toch tevreden over het hoger onderwijs.

Persbericht NSE 2021

23 juni 2021: lees het volledige persbericht 'Studenten tevreden over het hoger onderwijs'.

Resultaten verwerkt op Studiekeuze123.nl

Wat vinden studenten van bijvoorbeeld de sfeer, de docenten, de voorbereiding op de arbeidsmarkt? De tevredenheidsoordelen van de meer dan 330.000 studenten zijn terug te vinden alle opleidingen op Studiekeuze123.nl.

Zoek een opleiding

Kunt u de resultaten van een opleiding niet vinden op Studiekeuze123.nl? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Op de NSE-pagina voor studenten geven we daar meer informatie over.

Zelf aan de slag met de resultaten?

Bent u benieuwd naar de resultaten van de NSE of wilt u zelf gebruikmaken van de resultaten? Dan zijn er de volgende mogelijkheden:

Interactief gegevens inzien via NSE Dashboard

Het NSE Dashboard is een interactief dashboard waarmee u de NSE-gegevens op een eenvoudige manier kunt bekijken en vergelijken. De basis is het openbaar benchmarkbestand. Het is via deze tool gemakkelijk om:

  • op een zelfgekozen niveau alle themascores te bekijken;
  • vanuit de themascores de onderliggende items te bekijken;
  • een download te maken van de figuur in pdf;
  • vergelijkingen van dit jaar binnen de eigen instelling te maken;
  • een lijst met selecties te maken.

Ontdek het NSE Dashboard (online voor de NSE 2021 vanaf 23 juni einde dag)

Gebruik het openbaar NSE Benchmarkbestand

Het openbaar NSE Benchmarkbestand (SPSS) kunt u gebruiken om resultaten van alle deelnemende instellingen te bekijken, of zelf aan de slag te gaan met de data. In het NSE Benchmarkbestand zitten de resultaten uit de kernvragenlijst van de NSE 2021. Alle resultaten zijn ontdaan van persoonsgegevens. Bent u niet bekend met SPSS? Lees dan eerst de uitleg rondom het NSE Benchmarkbestand.

Wilt u gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand, vul dan het contactformulier in. Kies hiervoor als onderwerp Aanvraag NSE benchmarkbestand (SPSS) en ga akkoord met de algemene leveringsvoorwaarden. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u het NSE Benchmarkbestand doorgaans binnen 5 werkdagen per e-mail.

Vraag het NSE Benchmarkbestand aan

Lees meer over de beveiliging van het openbaar benchmarkbestand.

Wie maken gebruik van de NSE-resultaten?

Studiekeuze123 bevordert het gebruik van de NSE-resultaten door derden. Andere partijen die de gegevens uit de NSE gebruiken voor studievoorlichting of onderzoek zijn bijvoorbeeld:

Inspectie van het onderwijs

Elsevier - de beste studies

Keuzegids

Expertisecentrum inclusief onderwijs