Resultaten Nationale Studenten Enquête 2019

Studenten van 32 universiteiten en particuliere instellingen hebben in de Nationale Studenten Enquête 2019 hun mening gegeven. De resultaten laten zien hoe tevreden de huidige studenten zijn over hun opleiding en instelling. Wie beter dan deze studenten kunnen hun eigen opleiding beoordelen?

De studentenoordelen ondersteunen studiekiezers die bezig zijn met het maken van hun studiekeuze. De meningen van de studenten worden daarnaast ook gebruikt door onderwijsinstellingen om gericht te werken aan verbeteringen in het onderwijs.

Vanwege de coronamaatregelen die in het onderwijs genomen zijn, is de NSE 2020 geannuleerd. Daarom worden er in 2020 geen NSE resultaten gepubliceerd. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht Nationale Studenten Enquête 2020 geannuleerd.

Persbericht: resultaten NSE 2019

23 oktober 2019 - Lees het volledige persbericht.

Tevredenheidsoordelen op Studiekeuze123.nl

De tevredenheidsoordelen van de meer dan 94.000 studenten uit de NSE 2019 zijn terug te vinden bij de universitaire en niet-bekostigde opleidingen op Studiekeuze123.nl. Voor de bekostigde opleidingen blijven we de resultaten van 2018 tonen.

Zoek een opleiding

Kun je de resultaten van een opleiding niet vinden op Studiekeuze123.nl? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Op de NSE-pagina voor studenten geven we daar meer informatie over.

Zelf aan de slag met de resultaten?

Ben je benieuwd naar de resultaten van de NSE of wil je zelf gebruikmaken van de resultaten? Dan bieden wij de volgende mogelijkheden:

Interactief gegevens inzien via NSE Dashboard

Het NSE Dashboard is een interactief dashboard waarmee je de NSE-gegevens op een eenvoudige manier kunt bekijken en vergelijken. Je kunt de historische gegevens inzien van de NSE 2010-2019 in drie verschillende views. De basis is het openbaar NSE Benchmarkbestand. De eerste view is een basisview waarmee je op een zelfgekozen niveau alle themascores kunt bekijken. De tweede is een view waarmee je op een zelfgekozen niveau maximaal vier verschillende onderdelen kunt vergelijken. Met de derde view kun je op een specifiek niveau de themascores vergelijken met het gemiddelde van dat niveau.

Ontdek het NSE Dashboard.

Gebruik het openbaar NSE Benchmarkbestand

Het openbaar NSE Benchmarkbestand (SPSS) kun je gebruiken om resultaten van alle deelnemende instellingen te bekijken, of zelf aan de slag te gaan met de data. In het NSE Benchmarkbestand zitten de resultaten van de NSE 2010-2019. Alle resultaten zijn ontdaan van persoonsgegevens. Indien je niet bekend bent met SPSS, kun je gebruikmaken van de uitleg ten behoeve van het NSE Benchmarkbestand.

Wil je gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand? Vul dan het contactformulier in. Kies als onderwerp 'Aanvraag NSE benchmarkbestand (SPSS)' en ga akkoord met de algemene leveringsvoorwaarden. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het NSE Benchmarkbestand doorgaans binnen 5 werkdagen per e-mail.

Weging
Ga je gebruikmaken van het NSE Benchmarkbestand? Dan is het van belang om te kijken of de weegfactor moet worden toegepast. Een nadere toelichting vind je in de notitie over weging van GfK, het onderzoeksbureau dat de NSE in 2017 uitvoerde.

Vraag het NSE Benchmarkbestand aan.

Zij maken al gebruik van de NSE resultaten

Studiekeuze123 bevordert het gebruik van de NSE resultaten door derden. Andere partijen die de gegevens uit de NSE gebruiken ten behoeve van studievoorlichting of onderzoek zijn bijvoorbeeld: