Zorgen over cursussen ter voorbereiding op selectie

Studiekeuze123
Maandag, 19 december 2016

Diverse bureaus bieden cursussen aan ter voorbereiding op de selectiedagen van fixusopleidingen. Deze ontwikkeling baart universiteiten en studentenorganisaties zorgen, want door de kosten die aan zo'n cursus verbonden zijn kan de ongelijkheid in het onderwijs worden vergroot. De kosten van een dergelijke cursus variëren, maar kunnen oplopen tot EUR 425,-.

Verantwoordelijkheid bij instellingen

Minister Bussemaker laat weten dat zij de cursussen ongewenst vindt, maar bedrijven niet kan verbieden een training te maken voor de selectie. Zij wil vooral instellingen stimuleren zelf actief verantwoordelijkheid te nemen en cursussen te gaan aanbieden. Daarnaast moet op de middelbare school de loopbaanbegeleiding beter zodat scholieren weten wat ze kunnen verwachten, aldus Bussemaker.

De Erasmus Universiteit biedt reeds zelf een coachingsdag aan om studenten voor te bereiden. Dit initiatief wordt door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) toegejuicht. "De cursus moet niet alleen voor rijke gezinnen toegankelijk zijn", laat Jan Sinnige, voorzitter van het ISO weten.

Bron: NOS.nl