Post van de overheid

Nieuws 2 nov., 2020

leestijd 2 min · 2350 keer gelezen

Boodschap van de minister

Alle eindexamenkandidaten mbo-4, havo en vwo en hun ouders/verzorgers ontvingen een brief met een folder van minister Van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) over de voorbereiding om verder te studeren aan een hogeschool of universiteit.

Wat staat er in de brief en folder?

De brief en folder brengen het kiezen van een vervolgopleiding onder de aandacht en voorzien je van informatie over je studiekeuze, het aanmelden voor een opleiding en de regelingen rond studiefinanciering. Je wordt actief doorverwezen naar betrouwbare websites, waaronder de website van Studiekeuze123.

Brief en folder (nog) niet ontvangen? Bekijk ze hier digitaal.

Waarom krijg ik deze informatie?

Mensen die een weloverwogen studiekeuze maken en hierbij verschillende bronnen raadplegen, maken vaker een passende studiekeuze en stoppen minder vaak met hun studie. Dit is dus een van de redenen dat de minister dit onderwerp bij jou (en je ouders/verzorgers die je hierbij misschien kunnen helpen) onder de aandacht brengt. Zo laat ze je weten dat het goed is hier aandacht aan te besteden. Het is bovendien fijn om te weten waar je terecht kunt voor meer informatie als je hier mee aan de slag gaat, dus je wordt met deze brief en folder de goede kant op gestuurd. Tot slot laat de minister zien dat de overheid dit net als jij een belangrijk onderwerp vindt en dat ze er daarom alles aan doen om jou hierbij goed te ondersteunen.

Studiekeuze123 aangeraden door Rijksoverheid

Stichting Studiekeuze123 werkt met subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan eerlijke en objectieve studiekeuzevoorlichting. We hebben dus geen winstoogmerk, de website is vrij van advertenties en onze informatie is betrouwbaar. Op onze website bekijk en vergelijk je alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland, vind je een studiekeuzestappenplan en lees je praktische informatie. Je vindt informatie van je profielkeuze tot en met je uiteindelijke studiekeuze. Ook ouders, masterkiezers, werkenden, doorstromers (mbo-hbo, hbo-wo) en studiekeuzeprofessionals kunnen bij ons terecht.

Categorieën
Delen via: