Vacature Raad van Toezicht: iemand met kennis van financiën (vervuld)

Nieuws 26 apr., 2021

leestijd 2 min · 599 keer gelezen

Vacature Raad van Toezicht: iemand met kennis van financiën (vervuld)

**De vacature is inmiddels vervuld**

Stichting Studiekeuze123 zoekt een lid voor de raad van toezicht met ruime kennis en ervaring op het gebied van financiën en risicomanagement. Een persoon die in het algemeen gevoel heeft voor cijfers en kengetallen. En natuurlijk iemand met affiniteit met de doelstellingen van de stichting.

Over Stichting Studiekeuze123

Als onderdeel van hun studiekeuze, zoeken jongeren actief naar online informatie over hun mogelijkheden. Stichting Studiekeuze123 ondersteunt dit met objectieve, betrouwbare en vergelijkbare studiekeuze-informatie op Studiekeuze123.nl. De site ontvangt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. Daarnaast stelt de stichting de studiekeuze-informatie ook kosteloos beschikbaar voor gebruik door derden. Hier maken ruim 90 afnemers gebruik van. Ook voert de stichting jaarlijks de Nationale Studenten Enquête uit; een grootschalig landelijk onderzoek naar de studenttevredenheid waar gemiddeld zo’n 300.000 studenten uit het hoger onderwijs aan deelnemen. Studiekeuze123 wordt volledig gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is gevestigd in Utrecht. Lees meer over Stichting Studiekeuze123. Momenteel bevindt de stichting zich in een fase waarin we de producten en diensten doorontwikkelen naar nieuwe doelgroepen en anticiperen we op toekomstige flexibilisering van het hoger onderwijs. Een continue uitdaging is aan te sluiten op de leefwereld van jonge studiekiezers en het ontsluiten van informatie over de (internationale) arbeidsmarkt als onderdeel van de studiekeuze. In het Meerjarenplan lees je meer over de plannen van de stichting voor de komende jaren.

Werkzaamheden

De raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de bestuurder en op de algemene gang van zaken in de stichting. De raad van toezicht adviseert de bestuurder gevraagd en ongevraagd, zowel anticiperend als reflecterend op beslissingen van de bestuurder.  De raad van toezicht vergadert ten minste vier maal per jaar.

Gevraagde kennis en ervaring

De raad van toezicht hecht aan samenwerking met goede persoonlijke verhoudingen, waarbinnen de verschillende deskundigheden en persoonlijkheden elkaar positief aanvullen en versterken. Op dit moment wordt gezocht naar iemand met een financieel profiel. Deze persoon wordt lid van de auditcommissie en is de gesprekspartner voor de accountant. Hierbij heeft iemand ervaring op het gebied van financiën en risicomanagement, bij voorkeur van subsidie-ontvangende organisaties. Ook heeft iemand kennis en inzicht in financiële vraagstukken en de financiële continuïteit van een organisatie. Je vindt hier een uitgebreidere omschrijving van de taken van de raad van toezicht en de gevraagde kennis en ervaring voor deze vacature.

Vergoeding

De voorzitter en de leden van de raad van toezicht ontvangen voor hun werkzaamheden een onkostenvergoeding. 

Benoeming 

Het gaat in eerste instantie om een termijn van vier jaren, met een eenmalige mogelijkheid tot verlenging. 

Interesse

Belangstellenden kunnen een motivatiebrief en cv sturen naar info@studiekeuze123.nl. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Ingrid Kolkhuis Tanke, Directeur-bestuurder van de stichting, via het algemene telefoonnummer 030-303 91 00. 

Delen via: