Tijdbesteding aan studie en bijbaan

dinsdag | 10 maart 2015

De bachelorstudent (voltijd) besteedt de laatste jaren gemiddeld 34 uur per week aan zijn of haar studie. Vrouwen besteden meer tijd aan hun studie dan mannen en gaan sneller door hun studie heen. Steeds meer eerstejaars hebben 12 of meer contacturen per week. Bètastudenten hebben gemiddeld veel meer lessen dan andere studenten. Een op de vijf studenten is ambitieus, staat vermeld in de Studentenmonitor 2014. Dit zijn studenten die zich bovengemiddeld inzetten en meer dan 35 uur per week aan hun studie besteden.

Bijbaan

Toch zien veel studenten nog tijd om een bijbaantje te hebben. Drie van de vier bachelorstudenten combineert de studie met een bijbaan. Gemiddeld besteden zij 11 uur per week aan hun werk. Volgens studenten is werken en studeren goed te combineren, mits ze ongeveer tien uur per week werken. De studievoortgang van studenten die minder dan tien uur werken is beter dan die van studenten die veel uren werken én zelfs ook beter dan die van studenten die helemaal niet werken.

Studie in Cijfers

Ga jij straks studeren en wil je weten hoeveel contacturen per week je hebt? Kijk dan eens op de opleidingspagina van jouw keuze, tabblad Studie in Cijfers.

Bron: Monitor Beleidsmaatregelen, 2014

Delen via:

Meer nieuws

Sinds maart 2014 is Ingrid Kolkhuis Tanke directeur van Studiekeuze123. Hoog tijd om de ee...
Om bovenbouwleerlingen havo/vwo en mbo-4 te begeleiden bij hun studiekeuze. Gratis te down...