Numerus fixus 2021-2022 bekend

Nieuws 3 dec., 2020

leestijd 1 min · 4016 keer gelezen

Numerus fixus 2021-2022 bekend

Sommige opleidingen in het hoger onderwijs hebben een maximum aantal studenten; een numerus fixus. Er is een aantal voorwaarden verbonden aan aanmelding. Als zich meer mensen aanmelden dan het aantal beschikbare plekken, geldt een selectieprocedure. Je wordt dus niet zomaar toegelaten. Er is bekend welke opleidingen aankomend studiejaar een numerus fixus hebben, wat de beschikbare capaciteit is en hoe vaak je aan de selectieprocedure mag deelnemen.

Numerus fixus in 2021-2022

Van september tot en met eind november geven onderwijsinstellingen door welke opleidingen volgend jaar een numerus fixus hebben en hoeveel mensen zich voor de opleiding kunnen aanmelden. In deze periode wordt de informatie op deze website wekelijks bijgewerkt. Vanaf december is de informatie definitief; je kunt dus nu alles informatie opzoeken over de numerus fixusopleidingen voor het aankomende studiejaar..

Selectieprocedure

Zijn er meer aanmeldingen voor een opleiding dan plaatsen? Dan vindt er een selectie plaats van de aangemelde studenten bij de hogeschool of universiteit. Deze selectie vindt plaats tussen 15 januari en 15 april. De hogeschool of universiteit bepaalt zelf hoe de selectie er uit ziet en maakt deze informatie ruim op tijd bekend.

Uitslag op 15 april

Op 15 april ontvangen de studenten die hebben meegedaan aan een selectieprocedure via Studielink een rangnummer. Als dit rangnummer binnen de capaciteit van de opleiding valt, krijg je een plaats aangeboden. Je moet de aangeboden plaats binnen twee weken nadat je het bericht hebt ontvangen accepteren via Studielink. Anders komt de plaats te vervallen.

Lees meer over de numerus fixus en selectie.

Categorieën
Delen via: