Gezocht: Studenten om mee te denken over verbetering doorstroom mbo-hbo

Nieuws 1 dec., 2016

leestijd 2 min

De minister van onderwijs zoekt studenten om in vier maanden tijd een plan te bedenken waarmee de overstap van het mbo naar het hbo kan worden verbeterd. Een plan dat ook écht uitgevoerd gaat worden! In heel Nederland gaan van januari tot en met april Studentenlabs van start. Groepjes vergevorderde mbo-studenten gaan samen met hbo-studenten (met een mbo-achtergrond) aan de slag onder professionele begeleiding. Samen werken zij aan concrete plannen ter verbetering van de voorlichting, voorbereiding, begeleiding en meer studiesucces van mbo-ers die willen doorstromen naar het hbo.

Meedoen?

Vind je het leuk om mee te denken over het verbeteren van het onderwijs, kun je in de periode van januari tot en met april ongeveer 10 uur per maand vrij maken en werk je graag samen? Ben je daarnaast leergierig, nieuwsgierig en durf je de uitdaging aan om jouw plan aan de minister te presteren? Dan zoekt het ministerie van Onderwijs jou! Het maakt niet uit welke opleiding je volgt, waar je woont of hoe oud je bent. Je moet wel in het laatste of voorlaatste jaar van een mbo-4 opleiding zitten en verder willen studeren aan het hbo. Of je hebt in de afgelopen drie jaar deze overstap gemaakt en zit nu op het hbo.

Aanmelden

Meld je aan door uiterlijk 15 december 2016 het aanmeldformulier in te vullen. Het aantal plekken per instelling en regio is beperkt. Op maandag 19 december krijg je te horen of je mee kunt doen.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het ministerie van OCW of kom naar de informatieavond op donderdag 8 december van 18.00 - 20.00 uur bij het ministerie van OCW in Den Haag. Meld je dan wel even aan via studentlab@minocw.nl.

Bron: ministerie OCW

Delen via: