Extra aandacht voor instroom Pabo

woensdag | 16 november 2016

Extra aandacht voor instroom Pabo

Minister Bussemaker heeft recent aangekondigd dat potentiële pabo-studenten nog beter moeten worden voorbereid op de toelatingstoetsen die nodig zijn om te mogen starten aan de pabo. Sinds 1 augustus 2015 moeten havo-leerlingen en mbo-studenten die naar de pabo willen, voldoen aan toelatingseisen voor aardrijkskunde, geschiedenis én natuur en techniek. In de praktijk betekent dit dat mbo-studenten op dit moment meestal drie toelatingstoetsen moeten afleggen, havo-leerlingen meestal één of twee.

Meer persoonlijke begeleiding

Voor havoleerlingen en mbo-studenten is  tijdelijk allerlei (grotendeels gratis) hulp beschikbaar. Hiervoor werken diverse partijen samen in het project Instroom pabo. De intensivering van het project is bedoeld om potentiële studenten nog beter voor te bereiden op de toelatingstoetsen, bijvoorbeeld door hen meer persoonlijke begeleiding te bieden. De verlenging biedt studenten die komend studiejaar nog geen gebruikmaken van keuzedelen, de kans zich goed voor te bereiden op de toelatingstoetsen.

Filmpje: ervaringen van pabo-studenten

In dit filmpje worden vier studenten geïnterviewd die, na het volgen van het ondersteuningsaanbod, nu aan de pabo studeren. Ze vertellen over hun ervaringen tijdens het ondersteuningstraject en ook over het studeren aan de pabo.

Lees meer over het project Goed voorbereid naar de Pabo.

Bron: MBO Raad

Delen via:

Meer nieuws

donderdag | 10 november 2016
Jaarlijks gaan ongeveer 1.000 jongeren vanuit Aruba, Curaçao, St. Maarten en Caribisch Ned...
Het CBS heeft het onderzoek naar de kwaliteit van de resultaten van de NSE 2019 gepublicee...