Nieuws 25 feb., 2021
Auteur:
Studiekeuze123
·
leestijd
3
min
·
7825
keer gelezen
Corona is nog steeds van invloed op ons leven. Ook in het (hoger) onderwijs worden maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de mensen die bezig zijn met hun studiekeuze. In dit bericht geven we een overzicht van de landelijke maatregelen die van invloed kunnen zijn op jouw studiekeuze of studentenleven.
De open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten worden nog steeds vrijwel allemaal online georganiseerd. Hierbij doen hogescholen en universiteiten hun best om een compleet en realistisch beeld te geven van wat je kunt verwachten als je bij hen gaat studeren. Ook is het vaak mogelijk om met studenten, docenten, medewerkers of studieadviseurs in contact te komen, zodat je hen vragen kunt stellen. In onze landelijke Open dagen kalender hebben we de voorlichtingsactiviteiten van alle hogescholen en universiteiten voor je verzameld.
De centrale eindexamens gaan dit jaar door. Door de bijzondere situatie gaan er wel wat dingen anders dan anders. De Rijksoverheid heeft de uitgebreide pagina Eindexamens 2021, waarop ze alle wijzigingen beschrijven. Hieronder een korte samenvatting:
De huidige generatie leerlingen en studenten verdient, ondanks de coronacrisis, alle kansen op volwaardig onderwijs en een goede toekomst. Daarom heeft het kabinet het Nationaal Programma Onderwijs opgesteld. Dit programma is gericht op het herstellen en ontwikkelen van het onderwijs, op het inhalen en compenseren van vertraging en op het ondersteunen van iedereen in het onderwijs die het moeilijk heeft. Hiervoor wordt 8,5 miljard euro geïnvesteerd.
Studenten kiezen door corona nu niet voor een tussenjaar of een wereldreis. Hierdoor zijn er veel meer studenten. Universiteiten en hogescholen worden hier vanaf komend jaar voor gecompenseerd. Ze ontvangen gezamenlijk een bedrag van 645 miljoen euro. Hierdoor kunnen er meer mensen worden aangenomen en neemt werkdruk af. Dit bedrag komt bovenop de 8,5 miljard euro voor het Nationaal Programma Onderwijs.