Internationale Communicator Award voor Studiekeuze123.nl

woensdag | 15 mei 2019

Op Studiekeuze123.nl vinden jongeren alle informatie om een weloverwogen studiekeuze te maken: van vergelijkbare opleidingsinformatie tot handige studiekeuzehulpmiddelen zoals interessetesten of een studiekeuzestappenplan. Ook biedt de website informatie voor de studiekeuzebegeleiders van deze jongeren zoals decanen in het voortgezet onderwijs of de ouders. Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met studenten en de hoger onderwijsinstellingen.

Directeur-bestuurder Ingrid Kolkhuis Tanke is erg blij:  "Het is een mooie erkenning van ons gezamenlijke werk. De studiekeuze is voor veel jongeren lastig en het is belangrijk dat de keuze gebaseerd wordt op degelijke en onafhankelijke informatie. Studiekeuze123 werkt hard aan het ontwikkelen van een toegankelijke website voor deze studiekiezers. De website moet een betrouwbare partner zijn in de studiekeuze. We testen de website actief bij de gebruikers en doen continue onderzoek naar de informatiebehoefte van de doelgroepen. We zien dat dit gewaardeerd wordt in de jaarlijks stijgende bezoekersaantallen. Het is daarnaast fijn om erkend te worden door vakspecialisten”.

 De stichting werkt sinds 2016 nauw samen met mediabureau OneShoe aan het optimaliseren van Studiekeuze123.nl. Met behulp van OneShoe en het team van Studiekeuze123, is de website uitgegroeid tot landelijk platform met ruim anderhalf miljoen unieke bezoekers per jaar. De meest bezochte onderdelen op de website zijn de opleidingen, de Open dagen kalender, de tool Van profiel naar studie en de praktische informatie over aanmelden voor een opleiding en numerus fixusopleidingen.

De Communicator Awards  is een internationaal prijzenprogramma dat prijzen toekent aan het beste werk in communicatie op het gebied van digital, mobile, audio, video en social media. Uit meer dan 6000 inzendingen is een aantal websites geselecteerd en door een vakjury getoetst op creativiteit, vakmanschap en impact op de doelgroep. Studiekeuze123.nl is benoemt tot excellence winnaar in de categorie Educatie. De vakjury van deze prijs bestaat uit vooraanstaande experts van internationale bedrijven zoals Disney, Yahoo!, Estée Lauder, Lockheed Martin, MTV Networks en Wired.

Ook de komende jaren blijft Studiekeuze123 zich actief inzetten voor het verder verbeteren van de website met als doel de aankomende studenten en hun begeleiders overzichtelijke en betrouwbare informatie te bieden.

Delen via:

Meer nieuws

Als je van plan bent komend studiejaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of...
donderdag | 14 mei 2020
Hier moet je rekening mee houden