Blijf je ontwikkelen met het Levenlanglerenkrediet

Nieuws 12 jun, 2017

leestijd 1 min

Sinds 8 juni is het voor iedereen tot 55 jaar mogelijk om - tegen gunstige voorwaarden - geld te lenen om het les- of collegegeld te betalen van een opleiding in het mbo of in het hoger onderwijs: het Levenlanglerenkrediet. Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in het vakgebied bij te houden of om makkelijker van baan te kunnen overstappen. Ook na de studietijd. "Met het Levenlanglerenkrediet is dit voor iedereen mogelijk".

Voorwaarden krediet

De hoogte van het Levenlanglerenkrediet hangt af van de hoogte van het les- of collegegeld. Het krediet kan worden aangevraagd voor de lengte van de opleiding en heeft dezelfde rente die studenten met recht op studiefinanciering hebben. De rente staat steeds voor vijf jaar vast en de lening moet in maximaal 15 jaar worden terugbetaald. Als het recht op het Levenlanglerenkrediet stopt, moet vanaf 1 januari het daaropvolgende jaar worden gestart met terugbetalen.

Daarnaast gelden er nog een enkele regels. Deze zijn te vinden op de website van DUO waar het Levenlanglerenkrediet ook kan worden aangevraagd.

Waarom gaan studeren naast je werk?

In een tijd met een snel veranderende arbeidsmarkt, is er behoefte aan voortdurende bij- en omscholing. Studeren naast je werk vergt echter ook vaak inspanning en aanpassing. Een goede voorbereiding en heldere motivatie kunnen je goed op weg helpen. In de Wegwijzer Studeren naast je werk vind je veel tips en informatie om je hierbij verder te helpen.

Bron: Ministerie van OCW

 

Delen via:

Meer nieuws

De minister van onderwijs zoekt studenten om in vier maanden tijd een plan te bedenken waa...
Doorgaan, switchen of stoppen? Wij hebben handige informatie voor je verzameld!