Aantal aanmeldingen fixusopleidingen bekend

woensdag | 15 februari 2017

Het aantal aanmeldingen voor de fixusopleidingen is bekend! In de lijst met alle fixusopleidingen zie je per opleidingen wat de capaciteit was en hoeveel studenten zich voor deze opleiding hebben aangemeld. Bij het aantal aanmeldingen worden ook de studenten meegenomen die zich voor twee fixusopleidingen hebben ingeschreven.

Bekijk de lijst

Twee uitzonderingen

Twee fixusopleidingen hebben een extra aanmeldtermijn ingesteld omdat zich minder studenten hadden aangemeld dan het aantal beschikbare plaatsen. Hiervoor kun je je dus nog steeds aanmelden. Het betreft:

Selectieprocedure

Zijn er meer aanmeldingen voor een opleiding dan plaatsen? Dan vindt er een selectie plaats van de aangemelde studenten bij de hogeschool of universiteit. Deze selectie vindt plaats tussen 15 januari en 15 april. De hogeschool of universiteit bepaalt zelf hoe de selectie er uit ziet. Heb je je aangemeld voor een fixusopleiding? Dan ontvang je binnenkort bericht van de instelling.

Selectie op basis van rangnummer

Op basis van de selectie, maakt de hogeschool of universiteit een ranglijst van alle deelnemers. De student met het beste resultaat krijgt rangnummer 1 en komt bovenaan de ranglijst. Lees meer over het rangnummer.

Uitslag op 15 april

Op 15 april krijgen de studenten die hebben meegedaan aan een selectie via Studielink hun rangnummer te horen en, indien dit rangnummer binnen de capaciteit van de opleiding valt, ook een plaats aangeboden. Je moet de aangeboden plaats binnen twee weken nadat je het bericht hebt ontvangen accepteren via Studielink. Anders komt de plaats te vervallen.

Delen via:

Meer nieuws

Het selecteren van masterstudenten wordt steeds gebruikelijker.
Om bovenbouwleerlingen havo/vwo en mbo-4 te begeleiden bij hun studiekeuze. Gratis te down...