Deze website maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit ? Deze melding verbergen

Voor en door het hoger onderwijs

Het kiezen van een studie, geeft je wellicht een gevoel van vrijheid! Nu mag je kiezen wat jij leuk vindt! Je kan alle kanten op! Maar….tegelijkertijd twijfel je aan de juiste keuze. En dat kan behoorlijke stress opleveren! Hoe kies je nou de opleiding die bij jou past?

Studiekeuze123: onafhankelijk samenwerkingsverband

Studiekeuze123 is een onafhankelijk samenwerkingsverband van het ministerie van onderwijs, studenten (ISO en LSVb) en hoger onderwijsinstellingen (Vereniging Hogescholen, VSNU en NRTO). Samen met het hoger onderwijs verzamelen wij informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland. Ook scholierenorganisatie LAKS is betrokken bij de organisatie en zorgt ervoor dat het belang van de scholier goed in de gaten wordt gehouden!

Nationale Studenten Enquête en Studie in Cijfers

Studiekeuze123 voert, samen met alle hogescholen en universiteiten, jaarlijks de Nationale Studenten Enquête (NSE) uit. De handige tool Studie in Cijfers is ook ontwikkeld in samenwerking met het hoger onderwijs. Daarnaast beheert Studiekeuze123 de landelijke Studiekeuzedatabase waarin alle studiekeuze-informatie over de opleidingen is opgenomen.

De officiële website voor hulp bij jouw studiekeuze

Studiekeuze123.nl biedt complete en betrouwbare informatie over studiekeuze en is daarmee de officiële website om studiekeuze-informatie te vergelijken. Met deze informatie helpen wij jou stap voor stap met het kiezen van de studie die het beste bij jou past.

Studiekeuze123 wordt volledig gefinancierd door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap. De informatie die wij verzamelen komt van betrouwbare bronnen. Meer weten over de informatie die wij verzamelen?

Logo-Studiekeuze123-Powered-by-ministerie-van-OCW

Veel succes met je studiekeuze!

Voor studiekeuzeprofessionals

Bent u studiekeuzeprofessional en wilt u meer weten over Studiekeuze123? Of wilt u de tools van Studiekeuze123 gebruiken bij het begeleiden van studiekiezers? Kijk dan eens op www.studiekeuzeinformatie.nl; de website voor studiekeuzeprofessionals.

 

Studiekeuze123-2015